Uite cum alegi borcanele pentru cele mai bune murături!

Ultima actualizare:

    ConserveFoto: Shutterstock
ConserveFoto: Shutterstock

Au apărut primele legume de toamnă şi, cu singuranţă, te pregăteşti să pui murături pentru sezonul rece. Însă pentru asta ai nevoie, mai întâi de toate, de borcane pentru conservele tale. Click! îţi spune cum să le alegi, de unde să le cumperi şi cât te costă.

Iată cinci sfaturi de care să ţii cont înainte de a cumpăra legume pentru murături.

Caută borcane potrivite

Calculează cantitatea de murături pe care o vei pregăti şi, în funcţie de asta, alege borcanele, sticlele sau bidoanele. Dacă nu ai o familie numeroasă, câteva borcane îţi vor fi de ajuns. De asemenea, este important şi ce murături vrei să pui pentru la iarnă. Sucul de roşii poate fi conservat în sticle, castraveţii, morcovii şi conopida se vor pune la murat în borcane de dimensiuni mai mici, din sticlă. Gura borcanului poate fi mai strâmtă pentru că şi legumele sunt mai mici. Gogoşarii întregi sau gogonelele sunt de dimensiuni mai mari şi se vor pune la murat în bidoane din plastic. Gura acestor recipiente trebuie să fie atât de mare încât legumele să încapă întregi. Varza murată şi pepenii se păstrează peste iarnă în bidoane din plastic, de mărimi diferite, în funcţie de cantitatea pe care vrei s-o prepari. Bidoanele sunt de 25 de litri, de 50 de litri şi chiar de 100 de litri.

Borcan
Borcan

Alege vase cu capace care se închid etanşAtunci când cumperi borcane sau bidoane, cumpără-le cu tot cu capace şi verifică, înainte de asta, dacă se închid bine. Borcanele şi bidoanele în care vei pune legumele la murat trebuie să se închidă etanş, pentru că, odată cu pătrunderea aerului, conţinutul îşi pierde din proprietăţi.

Recipientele nu trebuie să fie crăpateDacă vrei să foloseşti recipientele de anul trecut, verifică-le cu atenţie! Dacă sunt crăpate, ciobite sau zgâriate, mai bine cumpără unele noi. În cazul în care foloseşti un borcan crăpat sau zgâriat, este foarte posibil ca acesta să se spargă, iar tu vei fi nevoită să arunci conţinutul la gunoi. Şi în magazin, când cumperi produse noi, verifică-le cu atenţie pentru a nu avea defecte de fabricaţie.

Spală borcanele cu apă şi detergentDacă refoloseşti vasele de anul trecut, acestea trebuie foarte bine spălate pentru ca murăturile să nu prindă miros neplăcut de la cele de dinainte. Foloseşte pentru asta apă fierbinte, detergent de vase şi o perie tare. Curăţă, cu ajutorul unui burete abraziv, şi zona unde se înfiletează capacul. Printre acele straţii ale sticlei se depun reziduuri. Apoi, îndepărtează surplusul de apă cu prosoape absorbante şi lasă borcanele în aer liber, la uscat şi aerisit.

Cum le sterilizezi  Pentru a steriliza sticlele şi borcanele, trebuie să le pui într-un vas încăpător şi termorezistent pe fundul căruia ai aşezat un prosop curat. Acest vas se umple cu apă, până când borcanele sunt acoperite. Apoi, introduci vasul în cuptor la 160-180 de grade şi le laşi să fiarbă 10 minute (cuptorul nu trebuie preîncălzit). Apoi, borcanele se scot, se aşază pe un prosop curat cu gura în jos şi se lasă la scurs. Sunt pregătite când sunt uscate. Se folosesc imediat.

Ce găseşti în magazine şi cât te costă

Vrei să pui murături pentru iarnă dar, de multe ori, constaţi că nu ai suficiente borcane pentru cantitatea pe care vrei s-o prepari. Află că în magazine vei găsi tot ce îţi trebuie!

Cora. În magazinele Cora vei găsi borcane care se vând la set de şase bucăţi şi de mărimi diferite. De exemplu, un set de borcane de 370 ml te costă 5,99 lei. Borcanele mai mari, de 720 ml, au un preţ de 8,49 lei. La Cora găseşti şi sticle pentru bulion, de un litru, la preţul de 2,96 lei.Carrefour. În magazinele Carrefour, oferta este mai mare. Borcanele care se închid ermetic sunt cele mai scumpe şi au preţuri între 9,39 şi 10,9 lei, în funcţie de mărimea lor. Un borcan de 720 ml cu capac are preţul de 1,39 lei, o sticlă cu capac de un litru te costă 2,69 lei, iar un borcan cu capac inoxidabil de 25 de centimetri te costă 18 lei. La Carrefour găseşti şi bidoane din plastic.

bidon
bidon

Cele de 30 de litri au preţul de 20,9 lei, cele de 5 litri costă 8,99 lei, iar bidoanele de 1,5 litri – 6,99 lei. Tot la Carrefour, un borcan cu capac de 1700 ml costă 4,19, iar unul de 720 ml – 1,39 lei. Borcanele mari, de 4250 ml, au un preţ de 8,49 lei. Tot aici vei găsi şi capace pentru recipientele de care ai nevoie. Acestea se vând la set de 20 de bucăţi şi te costă între 9 şi 11 lei. Capacele se vând şi la bucată la preţuri cuprinse între 0,29 şi 0,38 lei.Ikea. Aici găseşti borcane care se închid ermetic la preţuri între 7,99 lei şi 14, 99 lei, în funcţie de mărimea acestora: 2 litri, 1,8 litri, un litru, 0,5 litri.

Caută şi pe internet. Borcane pentru murături găseşti şi pe internet, dar aici se vând în cantităţi foarte mari, iar, de cele mai multe ori, preţul produselor nu este afişat. Trebuie să ceri o ofertă.  Dacă, totuşi, te interesează, poţi intra pe site-uri precum borcane.ro, orian.com, mavsp.shopmania.biz.

borcan Ikea
borcan Ikea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net