Uite cum să eviţi haosul din magazine în perioada Crăciunului!

În preajma Sărbătorilor de iarnă până şi cel mai calm om din lume se transformă într-un prădător feroce, care ia cu asalt toate magazinele ce-i ies în cale în căutare de alimente, ingrediente pentru preparatele culinare tradiţionale, decoraţiuni şi cadouri. Aglomeraţie, înghesuială, călcat în picioare, nervi, stres, oboseală, timp pierdut la cozi în faţa caselor de marcat. Îţi sună cunoscut? Uite ce să faci ca în acest an să scapi de acest stres!

Fă o listă cu produsele de care ai nevoie 

Lista cu produsele pe care doreşti să le cumperi, fie ele alimente, decoraţiuni de sărbătoare sau cadouri, te va ajuta să nu pierzi timpul prin magazine, gândindu-te atunci la ce-ai avea nevoie. Trebuie să ştii din timp care sunt alimentele pe care le vei servi la masa festivă, care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea mâncărurilor, ce decoraţiuni de sărbătoare vrei să cumperi şi ce cadouri îşi doresc cei dragi. Pune-le toate pe o listă, iar atunci când mergi la magazin vei şti exact ce trebuie să iei. În acest fel te vei mişca foarte repede şi vei scăpa rapid de aglomeraţie şi îmbulzeală. Practic, ai intrat în magazin, te-ai dus direct la raioane, iar apoi direct la casa de marcat.  

Du-te la cumpărături dimineaţa sau seara târziu

Dimineaţa, imediat după deschidere, şi seara târziu magazinele sunt mai libere. Puţini sunt cei care se scoală cu noaptea-n cap să meargă la cumpărături. Iată perioada în care te poţi desfăşura în voie printre rafturi şi raioane! Seara târziu, aproape de ora închiderii, situaţia este aceeaşi: mallurile, magazinele, hypermarketurile sunt mult mai libere. Nu te vei mai călca în picioare cu nimeni şi nu vei mai sta minute în şir la cozi la casele de marcat.

Nu-i lua pe cei mici cu tine 

Dacă vei avea proasta inspiraţie să-i iei cu tine la cumpărături pe copii, vei petrece în magazin ore. Copiii îţi vor mânca atât timpul, cât şi nervii. Motivul? În primul rând, trebuie supravegheaţi, deci te vei mişca mult mai greu printre rafturi, deoarece va trebui să fii mereu cu ochii pe ei. În al doilea rând, vei fii bombardată cu rugăminţi să cumperi exact ceea ce nu ai tu pe listă. Vei fi astfel antrenată în discuţii obositoare în care va trebui să explici de ce nu poţi cumpăra 5 ciocolate, 3 păpuşi sau 5 maşinuţe.

Nu lăsa cumpărăturile pe ultima sută de metri 

dacă ai impresia că achiziţionarea cadourilor este floare la ureche, te înşeli amarnic. Chiar dacă ştii ce trebuie să cumperi, află că înainte de Crăciun magazinele sunt pline ochi. Mai mult, programul acestora este prelungit, deci imaginează-ţi ce nebunie va fi. Pentru a evita haosul şi stresul, începe pregătirile din timp.

Cumpără cadouri de pe Internet

Cea mai simplă, uşoară şi recomandată modalitate de a cumpăra cadourile celor dragi, dar şi diferite decoraţiuni de sărbătoare este să le achiziţionezi din magazinele online. În acest fel eviţi aglomeraţia, îmbulzeala, timpul pierdut, stresul şi nervii pe care ţi-i faci prin malluri.

Ia-ţi legumele din piaţă

Nu are sens să stai la cozi interminabile în faţa caselor de marcat daca ai nevoie doar de legume şi fructe. Cumpără-le din piaţă! Le vei lua foarte proaspete, vei avea de unde să le alegi pe cele care ţi se par cele mai frumoase şi vei face şi economie la bani. Toată lumea ştie că în piaţă, la tarabe, produsele sunt mai ieftine decât cele pe care le găseşti în supermarket sau hypermarket.

Nu merge la cumpărături în weekend

Vineri seară, sâmbătă şi duminică sunt zilele în care magazinele sunt pur şi simplu luate cu asalt. Fiind weekend, puţini sunt cei care merg la serviciu. În rest, toţi ceilalţi năvălesc în goana după alimente şi cadouri. Nu merge la cumpărături la sfârşit de săptămână pentru că vei avea parte de o experienţă deloc plăcută.

Cumpără de pe acum alimentele neperisabile 

Zahăr pentru prăjituri, făină pentru cozonaci, ulei, orez, mezeluri, pastă de tomate, apă, sucuri, băuturi alcoolice, condimente chiar şi carnea de porc pot fi de pe acum cumpărate. Legumele, fructele, pâinea, ouăle, brânzeturile şi verdeţurile trebuie cumpărate cu o zi două înainte de a începe prepararea mâncărurilor tradiţionale.

1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
business 816491 1920 jpg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
dog 1168663 1920 jpg
fata diavol jpg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
Lotul I al A1 Autostrada Sibiu Pitești pe ultima sută de metri Captură video YouTube Adrian Ioan Gica jpg
vladimir putin singur umbra trist cocosat shutterstock 1177474882 jpg
image
image
image
image
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg
catelul gino si pisica flossie jpg
shutterstock 641704987 jpg