Fostul şef al FIA dă în judecată Google, din cauza unor imagini cu el la o orgie nazistă

5 septembrie 2013

Mosley speră că astfel compania va opri difuzarea imaginilor care ar putea încălca dreptul său la viaţă privată. Fostul preşedinte al FIA a declanşat o procedură similară în Germania, care va fi analizată în 20 septembrie, la Hamburg, a declarat pentru AFP un reprezentant al Google.

Acţiunea lui Mosley se bazează pe mai multe decizii ale unor instanţe din Anglia şi Franţa, care au recunoscut încălcarea dreptului la viaţă privată prin difuzarea acelor imagini.

Pentru reprezentanţii Google, cererea fostului preşedinte al FIA reprezintă o "aberaţie juridică" care "poate încălca dreptul fundamental la libertatea de exprimare şi de informare pe Internet".

Google a scos în evidenţă ineficacitatea unei asemenea cenzuri şi riscul de a atinge în acest mod conţinuturi perfect legale, cum ar fi articolele privind cazul Mosley de exemplu.

News of the World a publicat în data de 30 martie 2008 fotografii şi imagini video care îl surprindeau pe Max Mosley în compania a cinci tinere prostituate, îmbrăcate în uniforme sau costumate în prizonieri Scenele au fost catalogate drept "o orgie nazistă" de tabloid, care a amintit şi că tatăl lui Max Mosley a fost un militant al mişcării naziste britanice din anii '30. Preşedintele FIA a respins aceste acuzaţii şi a acuzat grupul de presă News Group Newspapers că a i-a violat viaţa privată

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
00032 jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
3 helen mirren jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg