Iată 5 reguli sexuale care s-au schimbat în vremurile noastre

Când e vorba de sex, probabil ţi-ai dat deja seama că ceea ce merge pentru un cuplu nu este necesar să funcţioneze şi în alt cuplu. Cu toate acestea, când ne scriem propriile sex-scenarii, multe dintre noi ajungem să folosim aceleaşi vechi reguli sexuale, cum ar fi că bărbatul trebuie să ia mereu iniţiativa, sau că amândoi partenerii trebuie să fie la fel de activi în pat. Desigur, unele din aceste reguli sunt "reguli" cu un motiv, există multă experienţă şi înţelepciune acumulată în ele. Dar problema este că urmând mereu aceleaşi vechi percepte, vom obţine mereu aceleaşi vechi rezultate. De aceea, poate ar fi timpul să reevaluăm şi să revizuim unele din aceste reguli.

1. Vechea regulă: Cel mai bun sex durează câteva oreNoua regulă: Sexul perfect poate dura cât de mult sau puţin doreşti.

Din când în când, planetele se aliniază perfect: lumânări aromate lângă pat, muzică relaxantă în surdină, amândoi sunteţi proaspăt ieşiţi de la duş şi cel mai important aveţi câteva ore la dispoziţie pentru cel mai fantastic sex posibil. Dar, hai să fim serioşi. Pentru mulţi oameni din ziua de azi, momentele acestea apar doar de câteva ori într-un an. Nu contează cât de mult îţi doreşti să ai timp pentru maratoane sexuale, viaţa dictează altfel. De aceea, pentru cuplurile extrem de ocupate din ziua de azi, mişcarea înţeleaptă este să iasă din corsetul ideii "sâmbătă seara ne facem timp două ore pentru noi" şi să profite de orice oportunitate de a face sex. "Sexul pe fugă poate fi minunat", spune Elizabeth, 36 de ani. "Poate avem zece minute înainte să vină copiii acasă de la şcoală, sau cinci minute în bucătărie, înainte de sosirea musafirilor. Dintr-o dată ne dăm seama că nu am mai făcut de mult sex pe masa din bucătărie şi asta ne excită foarte mult".

Bineînţeles, să faci din "sexul expres" o experienţă satisfăcătoare poate fi o provocare, dar nu este imposibil. "Când o femeie se masturbează, este capabilă să obţină plăcere destul de repede", spune terapeutul sexual Ian Kerner, autor al best-sellerului "Ea termină prima". "Deci nu e nici un motiv ca femeile să nu fie capabile să se excite uneori la fel de repede ca bărbaţii".

Dacă vrei să ai parte de "una mică", pe grabă, două lucruri sunt esenţiale, spune Kerner. "Mai întâi, trebuie să te asiguri că eşti excitat!". Foloseşte-te de gânduri sexuale, de fantezii care să-ţi crească libidoul, cu ceva timp înainte, astfel încât să porneşti "cu avantaj" la drum, când începe acţiunea. Al doilea lucru, nu-ţi fie teamă să preiei iniţiativa şi să faci ceea ce ştii că te-ar ajuta să ajungi mai repede la orgasm. Indiferent că asta înseamnă să fii tu deasupra, să-ţi foloseşti mâinile sau un vibrator, în timpul actului sau să-i iei mâna lui şi să i-o pui acolo unde ştii că trebuie pusă".

Alternativa la "sexul expres"? Sexul "la intervale". Este, practic, o sesiune lungă de sex, "spartă" pe bucăţi, de-a lungul zilei, astfel încât să ţi se încadreze perfect în program. Ai avantajele unei partide de sex lent, pe îndelete, dar poţi şi să-ţi rezolvi restul treburilor din agendă. Începe dimineaţa cu o sesiune de sărut pasional, apoi, când poţi fura câteva minute la amiază, continuă cu nişte mângâieri şi giugiuleli, ca mai târziu, seara, să fii pregătită pentru "marea finală". "Păstrând această tachinare, joacă erotică, vie se crează o stare de excitare sexuală latentă", spune Joy Davidson, un terapeut sexual din New York, autor al cărţii "Sexul fără teamă". "Astfel, când se ajunge la stadiul penetrării, vei da în clocot mult mai repede".

2. Vechea regulă: Bărbatul face prima mişcareNoua regulă: Din când în când mai ia şi tu iniţiativa

Chiar şi după revoluţia sexuală, când în sfârşit s-a putut vorbi liber despre faptul că femeilor chiar le place sexul, încă a fost universal acceptată ideea că bărbaţii trebuie să fie cei care iniţiază procesul de seducţie. Femeile se temeau că vor părea prea agresive, spune Kerner. Şi, să fim sincere, ne place sentimentul de a ne simţi dorite şi curtate. Cui nu? Dar este timpul să punem această regulă prăfuită în debara, odată pentru totdeauna. Fetelor, bărbaţii voştri mor de plăcere când luaţi iniţiativa. "Bărbaţilor le place enorm când femeile trec la comandă", spune Kerner. "De fapt, în această epocă post "Sex and the city", chiar se aşteaptă la asta din partea femeilor".

Când eşti tu cea care preia iniţiativa, inversarea rolurilor poate induce un impuls benefic vieţii voastre sexuale, spune Davidson. Asta i s-a întâmplat lui Jenny, 35 de ani. "Soţul meu era mereu cel care mă 'împingea' spre dormitor şi am început să depind de el să facă prima mişcare ca să mă excit", spune ea. "Dar într-o seară, după ce am culcat copilul, m-am dus la el, l-am luat de gât şi i-am dat cel mai pasional sărut din viaţa lui, presându-mi corpul de el şi mângâindu-l cu mâinile. S-a excitat aşa de tare de 'agresivitatea' mea, încât sexul care a urmat a fost fantastic. Inversarea aceasta de roluri a fost ca o revigorare a vieţii noastre erotice".

Bonus: Fiind la "timonă" în dormitor, spune Kerner, îţi poate aduce şi mai multe încredere şi curaj în viaţa de zi cu zi. "Să preieiei iniţiativa activităţilor sexuale este un sentiment foarte sexy şi puternic, pe care nicio femeie nu ar trebui să-l rateze", spune Davidson.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rebeca onoriu png
cub rona hartner png
FotoJet (5) jpg
cub theo rose anghel damian png
FotoJet jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg
emil boc jpeg