Ar putea fi executată la doar 19 ani. Motivul bizar pentru care a fost condamnată la moarte, în Bali

O braziliancă de 19 ani a fost prinsă cu substanțe interzise pe aeroport, în Bali. Tânara riscă să fie executată, procurorii fiind cei care au decis să fie ucisă pe un pluton de execuție. Fata se află de trei luni la închisoare și este acuzată de trafic internațional de droguri.

Tânăra de 19 ani riscă să fie executată prin împușcare Foto: Bali Police
Tânăra de 19 ani riscă să fie executată prin împușcare Foto: Bali Police

A fost cerută pedeapsa maximă pentru tânăra de 19 ani 

Manuela Vitoria de Araujo Farias se află de trei luni în custodia autorităților din Bali. Ea a ajuns pe Aeroportul Bali pe 1 ianuarie, la ora 3 dimineața, cu un zbor Brazilia-Bali, via Qatar. Acolo, vameșii i-au găsit trei kilograme de cocaină în bagaje, scrie stirileprotv.ro.

Procurorii ar fi cerut, săptămâna trecută, pedeapsa maximă în cazul fetei de 19 ani. Dacă va fi găsită vinovată pentru trafic de droguri în Indonezia, ar putea fi ucisă de un pluton de execuție sau să își petreacă tot restul vieții în închisoare.

Avocata susține că fata a fost păcălită de traficanți 

Procurorii spun că fata lucra pentru o grupare de traficanți, însă avocata ei susține că tânăra, care vindea lenjerii intime și parfum ca să se întrețină, a fost păcălită de persoane în care avea încredere. Avocata a mai spus că traficanții i-au spus braziliencei de 19 ani că în Bali sunt temple unde se roagă pentru cei bolnavi. Fata voia să se roage pentru mama ei care suferise un accident vascular cerebral.

Legea privind drogurile în Bali și restul Indoneziei 

Indonezia impune sancțiuni dure asupra străinilor prinși cu droguri ilegale. Legile indoneziene privind drogurile sunt printre cele mai stricte din Asia de Sud-Est, dar utilizarea drogurilor ilegale este relativ mare în unele părți ale țării.

Bunică britanică prinsă condamnată la moarte

La mijlocul lunii ianuarie, o britanică în vârstă de 56 de ani a fost condamnată la moarte pentru trafic de droguri în insula indoneziană Bali. Verdictul a depășit așteptările acuzării, care ceruse doar pedeapsa cu 15 ani de închisoare pentru Lindsay June Sandiford.

Bunica britanică a fost prinsă transportând în geamantan cocaină în valoare de 2,5 milioane de dolari. La proces a spus că ar fi fost forțată să accepte transportul de persoane care au amenințat că în caz contrar îi vor maltrata copiii.

Avocatul lui Sandiford a spus că va face apel. În închisorile indoneziene se află peste 40 de străini condamnați la moarte, majoritatea pentru trafic de droguri. Din 2008 până în prezent în Indonezia nu a fost aplicată nicio pedeapsă capitală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net