Arestată pentru că și-a închis fiul în casă timp de 30 de ani

Ultima actualizare:

    Bărbatul maltratat a fost descoperit la periferia orașului StockholmPixabay
Bărbatul maltratat a fost descoperit la periferia orașului StockholmPixabay

O femeie din Suedia, în vârstă de 70 de ani, a fost arestată pentru că și-ar fi ținut copilul închis în casă aproape 30 de ani, în condiții mizere, greu de imaginat. Când a fost găsit de autorități, fiul acesteia, acum în vârstă de 41 de ani, era subnutrit, prezenta plăgi infectate la picioare și aproape că nu mai avea nici un dinte în gură.

Autorităţile suedeze au anunţat marţi arestarea unei femei septuagenare, suspectată că şi-a ţinut fiul închis în casă timp de 28 de ani, relateaă AFP citat de Agerpres. Fiul bătrânei a fost descoperit, potrivit presei suedeze, într-un apartament situat la periferia orașului Stockholm.

„Mama este suspectată de privare de libertate şi de vătămare corporală”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ola Osterling.

Fiul, în vârstă de 41 de ani „a stat închis foarte mult timp” în apartamentul familiei, situat în Haninge, o suburbie a capitalei Stockholm, a precizat el. Potrivit publicaţiilor Expressen şi Aftonbladet, femeia l-a ţinut închis timp de 28 de ani după ce l-a retras de la şcoală când avea 12 ani.„Alerta a fost dată de o persoană din familie, după ce l-a văzut pe fiu”, a confirmat procuratura într-un comunicat.

Potrivit presei suedeze, bărbatul avea răni infectate la picioare, abia putea merge sau vorbi şi nu mai avea dinţi. Poliţia nu a confirmat aceste detalii, însă a precizat că fiul femeii a fost spitalizat. „Erau urină, murdărie şi praf. Mirosea a stricat (…) Nimeni nu mai făcuse curăţenie de ani de zile”, a declarat presei persoana care a făcut descoperirea. „Sunt şocată, am inima frântă, dar în acelaşi timp mă simt uşurată. Aştept această zi de 20 de ani pentru că mi-am dat seama că ea îi controlează în totalitate viaţa, însă nu mi-am imaginat niciodată aşa ceva. Sunt recunoscătoare că a primit ajutor şi că va supravieţui”, a afirmat persoana respectivă care a dorit să-și păstreze anonimatul.

image
image
image
image
image
image
maidanez caini agresivi caine foto gheorghe florin 8 1170x644 jpeg
Masini pe autostrada in Austria FOTO Shutterstock
6 front Carmina Dragomir jpg
refugiati Chilieni FOTO Flotrentina Peria agerpres jpeg
beneficii consum oua 790x460 jpg
politie jpg