Bulgaria a închis graniţa cu Turcia

image
Punctul de trecere dintre Bulgaria şi Turcia este extrem de aglomeratFoto: Novinite.com

Bulgaria şi-a închis duminică, 13 decembrie, punctul de trecere de la frontiera cu Turcia, iar 14 funcţionari vamali au fost reţinuţi în cadrul unei operaţiuni anticorupţie.

"Toţi agenţii vamali din tura de (duminică) dimineaţa, care controlează intrările în Bulgaria prin (postul de frontieră) Kapitan Andreevo, au fost reţinuţi în cadrul unei anchete împotriva contrabandei", a declarat procurorul-şef Sotir Ţaţarov pentru postul public de radio BNR, citat de Mediafax.

"Ne cerem scuze călătorilor" pentru închiderea frontierei, a declarat el, adăugând că traficul dinspre Bulgaria spre Turcia nu a fost întrerupt.

Kapitan Andreevo este cel mai mare şi cel mai aglomerat post de frontieră din Balcani şi totodată un important punct de trecere pe ruta dintre Europa şi Orientul Mijlociu.

Potrivit BNR, o coloană ce atingea 12 kilometri lungime de camioane, care aşteptau să intre pe teritoriul bulgar, s-a format de partea turcă a frontierei.

Agenţia bulgară pentru securitatea statului (DANS) a efectuat aproximativ 100 de percheziţii în cinci oraşe din apropierea frontierei, a precizat Ţaţarov, fără să ofere alte detalii despre scopul acestei operaţiuni.

Potrivit postului de radio, ancheta vizează o importantă reţea de contrabandă cu ţigarete.

Bulgaria, prin poziţia sa la frontiera externă a Uniunii Europene (UE), reprezintă un punct major pe ruta traficanţilor de bunuri şi persoane.

Migranţi sunt, de asemenea, depistaţi atât la Kapitan Andreevo, cât şi în alte posturi de frontieră bulgare, prin care încearcă să intre în Europa, ascunşi la bordul unor camioane.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
meghan markle jpg
reghe corina caciuc jpeg
cub botez tort liam png
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
cub botez reghecampf caciuc png
visarion alexa
Giorgia Meloni FOTO EPA EFE jpg
image png
image
image
image
image
Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume jpg
Criminal Gheorghe Dinca politisti FOTO INQUAM Photos Bogdan Danescu (4) jpg
Nudiștii au facut baie în Marea Nordului jpg
visarion alexa
Hunedoara Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (18) jpg
Spaga shutterstock 2069820137 jpg