Ce avere a lăsat în urmă prințul Philip. Foarte puțin în comparație cu cea a reginei Elisabeta


    Prințul Philip al Marii Britanii a murit la 9 aprilie. Avea 99 de ani și suferise recent o intervenție chirurgicală pe cordSursa foto: Getty Image
Prințul Philip al Marii Britanii a murit la 9 aprilie. Avea 99 de ani și suferise recent o intervenție chirurgicală pe cordSursa foto: Getty Image

Prinţul Philip, ducele de Edinburgh, care a decedat pe 9 aprilie lasă în urmă o avere estimată la 25 de milioane de euro, acumulată timp de peste şapte decenii.

Prințul Philip, cel mai longeviv prinţ consort din istoria Angliei, a strâns o avere considerabilă de-a lungul vieții, cât a slujit coroana britanică, informează ziarul spaniol ABC, transmite Agerpres. Ducele de Edinburgh a lăsat moştenitorilor săi un patrimoniu personal estimat la aproape 25 de milioane de euro, potrivit Celebrity Net Worth, în timp ce alte surse o estimează la doar 12 milioane de euro, mai scrie sursa citată. 

Ce avere a lăsat în urmă prințul Filip. De unde provin banii 

O parte din această avere provine din alocaţia anuală din partea parlamentului, de peste 400.000 de euro pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Alocaţia a fost plătită din banii contribuabililor, iar prinţul Philip a primit-o până când a renunţat la funcţiile sale, în 2017, la vârsta de 96 de ani.

Regina, care are o avere estimată la 500 de milioane de euro, a împărţit cu soţul ei veniturile anuale primite de pe urma Ducatului de Lancaster. Scopul principal al Ducatului este de a asigura un venit pentru Ducele de Lancaster, titlu atribuit monarhului din 1399. Se estimează că valoarea Ducatului de Lancaster este în jur de 600 de milioane de euro, iar regina primeşte un venit anual de aproximativ 24 de milioane de euro.

La aceste venituri anuale se adaugă numeroase proprietăţi imobiliare administrate de Crown Estate, precum şi colecţii de artă administrate de Royal Collection Trust. În total, averea familiei regale britanice este evaluată la aproape 1 miliard de euro.

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
celine dion jpeg
cub Andreea Perju png
cub camelia șucu (1) png
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
andreea marin
meghan markle 4 jpg
image
image
image
image
image
image
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png
baza urs profimedia jpg
Hubert și June au fost înmormântați împreună jpg
masina de spalat jpg