Ce avere avea Regina Elisabeta! Suma impresionantă pe care o moștenește Charles

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Click! îți spune ce avere avea Regina Elisabeta, de unde proveneau banii monarhului, dar și cât va primi moștenitorul tronului, Charles, după decesul lui Lilibet.

Ce avere avea regina Elisabeta
Ce avere avea regina Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, s-a stins din viață pe 8 septembrie 2022. Ea lasă în urmă o istorie fascinantă, dar și o avere impresionantă. Deși suma este uriașă, ea esta semnificativ mai mică decât a altor familii regale, precum cea a Prinţului Hans Adam II din Liechtenstein.

Vezi și: Adio, Lilibet! A murit regina Elisabeta a II-a 

Ce avere avea Regina Elisabea a II-a

În primul rând trebuie precizat că Monarhul deținea o serie de proprietăți, cum ar fi Balmoral Estate în Scoția și Sandringham Estate pe care le-a moștenit de la tatăl ei și a căror valoare combinată este estimată la aproximativ 175 milioane de dolari.

O altă sursă de venit a monarhului Regatului Unit era Grantul Suveran. Concret, este o sumă pe care Guvernul i-o plătește reginei Elisabeta pentru atribuțiile oficiale: recepții, călătorii și întreținerea palatelor regale. De exemplu, grantul suveran pentru 2017 și 2018 a fost în jur de 100 de milioane de dolari, conform CNBC.

Totodată, portofoliul personal de investiții al reginei includea și colecția de bijuterii și lucrări de artă de o valoare inestimabilă. Numai tablourile Rembrandt ar putea ajunge la un 1 miliard de dolari.

Deși suma totală a averii Reginei Elisabeta nu a fost niciodată cunoscută exact, cei de la Forbes au precizat că averea personală a majestății sale se ridica, în 2019, la 530 de milioane de dolari.

Ar putea să te intereseze și: Povestea bărbatului care a renunțat la tot pentru o viață închinată iubirii: prințul Phillip

Averea Reginei Elisabeta era de peste 500 de milioane de dolari. Cât a moștenit de la mama ei

Regina Elisabeta a II-a și mama ei, Regina Mamă Elisabeta
Regina Elisabeta a II-a și mama ei, Regina Mamă Elisabeta

Tot cei de la Forbes susțineau că aproape 150 de milioane de dolari din averea Reginei au fost moșteniți de la mama ei. Cunoscută drept Regina Mamă Elisabeta, aceasta s-a stins din viață în martie 2002.

Mai trebuie precizat că, în total, averea Familiei Regale Britanice este evaluată la peste 60 de miliarde de lire sterline, conform The Independent.

Fiul reginei Elisabeta, Charles, avea deja o avere estimată la 400 de milioane de dolari, înainte de a moșteni tronul lăsat gol după moartea Majestății Sale. 

Citește și: Cine moștenește tronul Marii Britanii după moartea reginei Elisabeta a II-a 

Familia Regală din Marea Britanie nu este cea mai bogată din Europa

Cea mai bogată familie regală din Europa este cea a Prinţului Hans Adam II din Liechtenstein, un stat cu aproximativ 30.000 de locuitori.

Averea acestuia se ridică la 5 miliarde de dolari. Este interesant faptul că Prinţul Hans Adam primeşte o alocaţie de 270.000 de dolari pe lună în loc de salariu. 

Vezi și: O dragoste de-o viață! Prințul Philip a renunțat la tot pentru a-i fi alături reginei Elisabeta a II-a

Ziua de 8 septembrie 2022 va rămâne una întunecată în istoria omenirii. Una dintre cele mai importante figuri ale ultimelor decenii, Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani. Decesul ei a venit la puțin de un an de la stingerea din viață a prințului Philip.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net