Ce grea e viaţa de premier în Ucraina!

Ultima actualizare:

    Arseni Iatenţiuk a fost luat pe sus în timp ce ţinea un discurs în ParlamentFotografii: AP
Arseni Iatenţiuk a fost luat pe sus în timp ce ţinea un discurs în ParlamentFotografii: AP

Scene de râsul-plânsul în Parlamentul ucrainean! Premierul Arseni Iatenţiuk a fost luat în braţe şi scos de la tribună de un deputat. A urmat o bătaie ca în filme între membrii a două formaţiuni politice.

O încăierare a avut loc vineri (11 decembrie) în Rada Supremă (n.r. - parlament unicameral) de la Kiev. Bătaia a izbucnit în urma unui incident petrecut în timp ce premierul Arseni Iatenţiuk (41 de ani) prezenta raportul anual al cabinetului său. 


    Foto: AP
Foto: AP

Un parlamentar al Opoziţiei, Oleg Barna, s-a apropiat de podium cu un buchet de trandafiri. L-a luat pe sus pe Arseni Iatenţiuk, moment în care mai mulţi deputaţi ai Frontului Popular (n.r. - formaţiune politică desprinsă din Batkivşcina - Patria -, partidul fostului premier Iulia Timoşenko) al cărui lider este premierul, s-au aruncat asupra lui Barna.

Spiritele s-au încins şi s-a ajuns la o bătălie generală între parlamentarii din Frontul Popular şi cei ai partidului proprezidenţial Blocul Petro Poroşenko (BPP). Îmbrânceli, pumni, jigniri şi agitaţie îngrozitoare… Preşedintele Radei, Vladimir Groisman, a încercat cu disperare să calmeze situaţia. Forţele de ordine au pus capăt bătăliei după 3 minute.

În ciuda celor întâmplate, Iaţeniuk a insistat să-i convingă pe deputaţi să asculte până la capăt raportul cu privire la rezultatele activităţii cabinetului său pe anul 2015. Barna a încercat să adune semnături pentru o moţiune de cenzură împotriva guvernului. În final, Iuri Luţenko, liderul facţiunii BPP, fost ministru de Interne în mandatul preşedintelui prooccidental Viktor Iuşcenko, a prezentat scuze în faţa Parlamentului şi a premierului pentru comportamentul acestuia.

“Ştiu că nu am fost prea european. Dacă Iatenţiuk nu va pleca de bunăvoie, mă tem că strada îl va scoate din funcţie”, a ţinut să-şi explice gestul Oleg Barna.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net