Ce grea e viaţa de premier în Ucraina!

image
Arseni Iatenţiuk a fost luat pe sus în timp ce ţinea un discurs în ParlamentFotografii: AP

Scene de râsul-plânsul în Parlamentul ucrainean! Premierul Arseni Iatenţiuk a fost luat în braţe şi scos de la tribună de un deputat. A urmat o bătaie ca în filme între membrii a două formaţiuni politice.

O încăierare a avut loc vineri (11 decembrie) în Rada Supremă (n.r. - parlament unicameral) de la Kiev. Bătaia a izbucnit în urma unui incident petrecut în timp ce premierul Arseni Iatenţiuk (41 de ani) prezenta raportul anual al cabinetului său. 

image
Foto: AP

Un parlamentar al Opoziţiei, Oleg Barna, s-a apropiat de podium cu un buchet de trandafiri. L-a luat pe sus pe Arseni Iatenţiuk, moment în care mai mulţi deputaţi ai Frontului Popular (n.r. - formaţiune politică desprinsă din Batkivşcina - Patria -, partidul fostului premier Iulia Timoşenko) al cărui lider este premierul, s-au aruncat asupra lui Barna.

Spiritele s-au încins şi s-a ajuns la o bătălie generală între parlamentarii din Frontul Popular şi cei ai partidului proprezidenţial Blocul Petro Poroşenko (BPP). Îmbrânceli, pumni, jigniri şi agitaţie îngrozitoare… Preşedintele Radei, Vladimir Groisman, a încercat cu disperare să calmeze situaţia. Forţele de ordine au pus capăt bătăliei după 3 minute.

În ciuda celor întâmplate, Iaţeniuk a insistat să-i convingă pe deputaţi să asculte până la capăt raportul cu privire la rezultatele activităţii cabinetului său pe anul 2015. Barna a încercat să adune semnături pentru o moţiune de cenzură împotriva guvernului. În final, Iuri Luţenko, liderul facţiunii BPP, fost ministru de Interne în mandatul preşedintelui prooccidental Viktor Iuşcenko, a prezentat scuze în faţa Parlamentului şi a premierului pentru comportamentul acestuia.

“Ştiu că nu am fost prea european. Dacă Iatenţiuk nu va pleca de bunăvoie, mă tem că strada îl va scoate din funcţie”, a ţinut să-şi explice gestul Oleg Barna.

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
cristian tudor popescu arșinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
cub anamaria prodan animat gif
david si victoria beckham
Marius Stefan Achim (stanga) si Iulian Oancea FOTO arhiva Adevarul jpg
Politia Hunedoara  Foto Daniel Guță jpg
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati