"Drama" unui luptător ISIS, capturat de armata siriană: "Vreau la mama"

Ultima actualizare:

    Jack Jihadistul s-a săturat de "aventura" sa în Siria. Acum, vrea înapoi acasăFoto: Twitter
Jack Jihadistul s-a săturat de "aventura" sa în Siria. Acum, vrea înapoi acasăFoto: Twitter

Un luptător al Statului Islamic, autointitulat Jack Jihadisul, imploră autoritățile siriene să-l elibereze din închisoare pentru a-și revedea mama și pentru a „explica unele lucruri”. El este în momentul de față prizonier al poliției kurde.

Numele său adevărat este Jack Letts (21 de ani), fiind fost student la Universitatea Oxford, după cum precizează The Sun. El se teme să mai fie captiv în închisoarea kurdă, neavând „nicio idee” despre ce se va întâmpla cu el.

„Vreau doar să ies din închisoare și să-mi continui viața. N-am nicio idee ce se va întâmpla cu mine acum. Este vorba de viitor, nimeni nu știe, cu excepția lui Allah. Vreau să-mi văd mama, să-i explic câteva lucruri.”â


    Părinții lui Jack JihadistulFoto: AFP
Părinții lui Jack JihadistulFoto: AFP

Mesajul lui a fost bine primit de părinții săi, John Letts și Sally Lane, care îl credeau mort, fiind plecat din țară din 2014. Ei nu și-au mai văzut fiul de trei ani, iar în acest timp, au avut la rândul lor probleme cu legea întrucât au fost arestați și închiși după ce i-au trimis bani. Fuseseră acuzați că ar fi colaborat cu el, iar sumele trimise să fie folosite pentru a organiza atentate. În cele din urmă, au fost eliberați, judecătorul Justice Saunders ajungând la concluzia, în baza probelor, că părinții tânărului sunt nevinovați și au făcut acel gest din dragoste părintească.

Jack și-a exprimat opinia și cu privire la motivul pentru care militanții ISIS au început să piardă teritorii. El consideră că marea greșeală a jihadiștilor a fost făcută încă de la început, „nu au aplicat islamul în mod corect, de aceea Allah nu-i ajută”.

Jack a părăsit Universitatea din Oxford în 2014, s-a convertit la islam și a plecat în Siria, unele evidențe arătând că s-ar fi afiliat grupării teroriste Stat Islamic. Acolo, el a primit numele Abu Mohammed și s-a căsătorit cu o femeie irakiană cu care a făcut un copil, un băiat pe care l-a numit Muhammed. În tot acest timp, el a publicat pe Internet selfie-uri în care apare ținând arme și pretinde că ar fi supraviețuit unui atac cu dronă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net