Fără ținută militară la funeraliile prințului Philip. Motivele deciziei au legatură cu Harry


    Prințul Harry și-a pierdut dreptul de a purta uniformă militară, odată cu ruptura sa din Casa RegalăSursa foto: Getty Image
Prințul Harry și-a pierdut dreptul de a purta uniformă militară, odată cu ruptura sa din Casa RegalăSursa foto: Getty Image

La funeraliile prințului Philip al Marii Britanii membrii familiei regale nu vor purta ținute militare, a decis regina Elisabeta. Motivul acestei decizii este legat de faptul că prințul Harry și-a pierdut recent toate rangurile, motiv pentru care nu mai are dreptul să poarte uniformă și ar fi fost singurul îmbrăcat în civil. Regina nu a vrut să-l pună pe nepotul său într-o situație stânjenitoare.

Membrii familiei regale nu vor purta uniforme militare la înmormântarea Prințului Philip, scrie The Sun. Decizia a fost luată recent chiar de către regina Elisabeta care a vrut să evite o situație penibilă și să-l facă pe Harry să se simtă prost. Căci, odată cu renunțarea la atribuțiile regale (deși a servit armata britanică în Afganistan), Harry nu mai are dreptul să îmbrace uniforma. Conform protocolului, ducele de Sussex ar trebui să poarte haine civile, dar ar avea voie să-și afișeze medaliile.

Ținuta militară, un cod vestimentar respectat dintotdeauna

La o înmormântare regală, precum cea a Prințului Philip, potrivit tradiției, se purtau uniforme militare. Acest cod vestimentar a fost respectat și la ultima ceremonie regală de înmormântare, cea a Reginei Mamă Elisabeta. Cu toate acestea, regula "fără uniforme" a fost adoptată pentru înmormântarea Prințesei Margareta, dar și pentru înmormântarea Prințesei de Wales, Diana, care în acel moment nu mai era membru al casei regale.

Palatul Buckingham ar urma să anunțe joi noi detalii despre ceremonie, inclusiv despre codul vestimentar. 

cub gabriel apostol png
zodii care imprumuta bani jpg
gabriel apostol jpg
andreea ibacka si majda jpg
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
cub andi moisescu png
harry si meghan jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
vladimir putin singur umbra trist cocosat shutterstock 1177474882 jpg
Kovacs
image
image
image
image
prater jpg
bitcoin crypto jpg
târg Crăciun Sibiu jpg
Kate Middleton și Regina Letizia jpg
Avionul lui Elvis Presley png
viespile ucigașe jpg