Grecia, reguli noi pentru turi╚Ötii care ajung ├«n ╚Ťar─â pe cale terestr─â: to╚Ťi vor fi testa╚Ťi de Covid, inclusiv cei vaccina╚Ťi

1 iulie 2021
grecia jpeg
Grecia are noi reguli pentru turi╚Ötii care intr─â ├«n ╚Ťar─â pe cale terestr─âFoto: Shutterstock

Grecia impune noi reguli pentru turi╚Ötii care vor s─â intre ├«n ╚Ťar─â pe cale terestr─â. Ace╚Ötia vor fi testa╚Ťi pentru Covid-19, indiferent dac─â au fost vaccina╚Ťi sau au f─âcut deja boala, iar cei care au un rezultat pozitiv vor sta ├«n carantin─â 10 zile dac─â nu sunt vaccina╚Ťi ╚Öi 7 dac─â sunt vaccina╚Ťi.

Purătoarea de cuvânt a MAE a spus, la Digi24, că regula se aplică tuturor celor cu vârste peste 12 ani care intră pe cale terestră în Grecia. Măsura nu se aplică celor care vin cu avionul.

ÔÇ×Exist─â un element de noutate pentru cet─â╚Ťenii care urmeaz─â s─â se deplaseze ├«n Grecia ÔÇô a fost introdus─â recent obligativitatea test─ârii la punctele de frontier─â a tuturor persoanelor care intr─â pe teritoriul elen, indiferent de ╚Ťara de origine.

Asta ├«nseamn─â c─â cet─â╚Ťenii rom├óni care vor intra pe cale rutier─â ├«n Grecia vor fi testa╚Ťi cu to╚Ťii, indiferent de ╚Ťara de origine, iar cei depista╚Ťi pozitiv vor fi supu╚Öi regimului de carantin─â pentru o perioad─â de zece zile, fie la locul de domiciliu, dar ├«n cazul turi╚Ötilor vorbim de loca╚Ťii stabilite de autorit─â╚Ťile elene.

Exist─â o categorie special─â, pentru cei care au fost imuniza╚Ťi, fie cu vaccin cu doz─â dubl─â sau unic─â ╚Öi au, totu╚Öi, un rezultat pozitiv la aceast─â testare, atunci carantina nu mai este de 10 zile, ci de ╚Öapte zile, iar ├«n ultima zi de carantin─â, aceste persoane vor fi supuse unui test PCR. ╚śi vaccina╚Ťii vor fi testa╚Ťi. Informa╚Ťiile le-am primit ast─âzi de la ambasada Rom├óniei la Atena.

├Äntr-adev─âr certificatul digital faciliteaz─â libera circula╚Ťie, dar ├«n sensul asigur─ârii unui acces securizat unitar la verificarea informa╚Ťiilor privind vaccinarea, testarea sau trecerea prin boal─â.

Fiecare stat-membru r─âm├óne cu competen╚Ťa de a suplimenta anumite elemente, vorbim de o testare rapid─â ╚Öi de a adopta anumite m─âsuri legat─â de s─ân─âtatea public─â.

Copiii sunt excepta╚Ťi de la testare. Aceste m─âsuri se aplic─â persoanelor peste 12 ani. A╚Ö vrea s─â subliniez c├óteva recomand─âri ÔÇô s─â ├«ncerc─âm s─â evit─âm deplasarea ├«n weekend, dar mai ales ├«n prima parte a zilei de s├ómb─ât─â, pentru c─â atunci se adun─â fluxuri de turi╚Öti din toat─â regiunea, s─â complet─âm toate documentele din timp, astfel ├«nc├ót s─â evit─âm timpii suplimentari.

├Änc─â un aspect, necompletarea PLF-ului, conform legisla╚Ťiei din Grecia duce la nepermitarea intr─ârii ╚Öi o amend─â de 500 de euro. Faptul c─â poli╚Ťi╚Ötii permit s─â completeze la fa╚Ťa locului e o decizie luat─â punctual de poli╚Ťi╚Ötii de frontier─â.

Deocamdat─â nu s-a modificat pe accesul pe cale aerian─â, e vorba de acel PLF care trebuie completat. E mult mai u╚Öor s─â mergem ├«n Grecia cu avionul. Turi╚Ötii care intr─â terestru ├«n Grecia vor fi testa╚Ťi, nu conteaz─â c─â sunt vaccina╚Ťi, testa╚Ťi, c─â au trecut prin boal─â, toat─â lumea va fi testat─âÔÇŁ, a spus Oana Darie, purt─âtor de cuv├ónt al MAE, la Digi24.

bianca dragusanu
catalin eva maruta jpg
anda adam
BeFunky collage (10) jpg
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 18 mai sfantul mucenic teodot din ancira png
elon musk met gala 2022
1 pozitie somn jpg jpeg
1 menstruatie jpg jpeg
shutterstock 425022403 copy jpg
raceala covid alergie jpg