Ochii unici ai actriței Elizabeth Taylor. Ce nu știai despre „femeia cu ochii violeți”

Elizabeth Taylor, considerată de mulți drept cea mai frumoasă actriță din lume, rămâne și azi unul dintre cele mai mari simboluri ale Hollywoodului, iar moștenirea sa artistică este imensă. Puțini au fost cei care au rezistat ochilor ei unici violeți, însă și mai puțini sunt cei care știu că privirea hipnotică a lui Elizabeth Taylor era efectul unei mutații genetice.

Ochii unici ai actriței Elizabeth Taylor erau rezultatul unei mutaţii genetice / Foto: Arhiva Click!
Ochii unici ai actriței Elizabeth Taylor erau rezultatul unei mutaţii genetice / Foto: Arhiva Click!

Elizabeth Taylor a fost una dintre cele mai strălucitoare actrițe, cât și una dintre cele mai seducătoare. Puțini au rezistat privirii ei magnetice și ochilor violeți, dar și mai puțini sunt cei care știu că privirea ei „letală” era rezultatul unei mutații genetice, al unui „defect” din naștere al actriței.

Imediat după naştere, mama celebrei Elizabeth Taylor a fost informată că fetiţa ei are o mutaţie genetică. Motivul pentru care genele actriței păreau atât de dese este că aceasta avea, de fapt, „distichiazis”, o tulburare medicală rară, cunoscută și sub numele de „gene duble”. Maladia este cauzată de dezvoltarea anormală a genei FOXC2, care de obicei provoacă dureri sau cel puțin o senzație neplăcută, din cauza unui al doilea rând de gene, dar în cazul actriței Elizabeth Taylor nu a făcut decât să-i sporească frumusețea.

Elizabeth Taylor era cunoscută ca singurul om cu ochi violeți

Şi chiar dacă genele bogate sunt visul oricarei femei, persoanele care se nasc cu această problemă nu sunt neapărat fericite și asta deoarece 7% din persoanele care se nasc cu această boală suferă, de asemenea, de afecţiuni ale inimii. Este și cazul actriței, care a avut nenumărate probleme cu inima, de-a lungul vieții. Mutaţia genei FOXC2 de care suferea actrița a mai fost asociată cu insuficienţa venoasă şi alte probleme de sănătate.

Elizabeth Taylor era cunoscută ca singurul om cu ochi violeți, însă în multe fotografii ochii ei sunt doar albaştri. Totodată, sunt multe teorii cu privire la culoarea ochilor. Unii medici spun că tot o mutaţie genetică ar fi putut da culoarea unică, alţii susţin că erau de un albastru intens, iar într-o anumită lumină păreau violet, pe când unii sunt de părere că numai persoanele care suferă de albinism pot avea ochii violet şi evident, nu era cazul actriței.

În 2004, Elizabeth a dezvăluit că a fost diagnosticată cu insuficiență cardiacă, afecțiune care a și răpus-o, șapte ani mai târziu. Pe 23 martie 2011, într-un spital din Los Angeles, la vârsta de 79 de ani, actrița s-a stins din viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net