Polițistă româncă, implicată într-un scandal de rasism în Marea Britanie. Motivul pentru care ar putea fi dată afară

Ultima actualizare:

    Polițistă româncă, în centrul unui scandal în Marea BritanieFoto: Arhivă personală
Polițistă româncă, în centrul unui scandal în Marea BritanieFoto: Arhivă personală

O agentă de poliție cu origini româneşti este acuzată de rasism şi riscă acum să-şi piardă locul de muncă din Marea Britanie, după ce se angajase în Poliţie abia în urmă cu un an.

Polițista, pe numele ei Andra Şerbănescu, a intrat prima dată în atenţia superiorilor ei anul trecut, în luna iulie, când a reţinut doi bărbaţi pe care i-a suspectat că ar fi fost implicaţi în trafic de droguri şi spălare de bani, într-o staţie de benzină.

Aceasta i-ar fi spus colegului ei de echipă că îi va aresta pe cei doi fiindcă sunt de culoare şi automat ar fi suspecţi. Un coleg din Poliţie, Joshua Osborne, s-a dus a doua zi la superiorii săi şi a raportat tot, acuzând-o pe româncă de rasism, informează BBC.   

Câteva zile mai târziu, aceasta a fost acuzată că a avut un alt comentariu rasist în momentul în care a văzut pe stradă un bărbat care ducea un covor pentru rugăciuni. „Ăştia pun de obicei bombe”, ar fi spus tânăra, care a fost din nou „pârâtă” superiorilor săi.

Reprezentanţii Poliţiei Avon & Somerset spun că afirmaţiile tinerei ar putea fi considerate rasiste şi ofensatoare şi ar constitui o abatere gravă, notează presa britanică. Din această cauză, ea riscă acum să-şi piardă şi slujba. O audiere virtuală a avut deja loc la Kenneth Steele House din Bristol, însă deocamdată nu a fost luată o decizie defintiivă.

Tânăra polițistă susține însă că vorbele ei au fost „răstălmăcite” pentru a-i sabota cariera, iar avocatul ei a declarat că afirmaţiile sunt „denaturări intenţionate sau imprudente”. Alexandra Şerbănescu a mai afirmat că a fost agresată şi umilită de colegii din Poiliţie. „Mi-am dat seama că nu voiau să fiu poliţist atunci când mi-au interpretat vorbele”, a explicat aceasta.

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net