Poveste incredibilă! Surori gemene, născute la trei ani distanță!

Ultima actualizare:

Pare un scenariu de film, dar este o poveste reală! Două femei din Australia, Michel Janse (25 de ani) și JJ (22 de ani), sunt „surori gemene din punct de vedere tehnic”, în ciuda faptului că s-au născut la trei ani distanță una față de cealaltă. Explicația pare incredibilă, dar este o procedură medicală des-întâlnită. Mama lor a rămas însărcinată prin fertilizare in vitro (FIV), tehnică la care au apelat milioane de femei din lumea întreagă.

Michel Janse și JJ au fost concepute în acelaşi timp, dar născute în ani diferiți
Michel Janse și JJ au fost concepute în acelaşi timp, dar născute în ani diferiți

Foto: Instagram

Michel Janse este cu trei ani mai mare decât sora ei, JJ, dar amândouă au fost concepute în anul 1996, când părinții lor au trecut printr-o rundă de tratament FIV, care a produs mai mulți embrioni viabili. Și, în timp ce Michel a fost implantată prima, părinții ei au decis s-o țină pe JJ „înghețată” până în anul 2000 - ceea ce înseamnă că, deși s-au născut separat, fetele sunt, de fapt, gemene, pentru că au fost concepute în același timp.

Citește și: Sunt gemeni, dar născuţi la doi ani distanţă. Părinţii lor au crezut că nu vor avea niciodată copii

Vor să-și nască propriii frați

Cele două surori și-au spus povestea pe Tik Tok
Cele două surori și-au spus povestea pe Tik Tok

Foto: Instagram

Termenul de „gemeni FIV” este folosit în lumea medicală pentru a se referi la frații născuți în acest fel, chiar dacă nu au împărțit uterul mamei lor în același timp. Cei mai mulți, însă, nu se consideră gemeni în adevăratul sens al cuvântului și aleg să își spună doar frați. Însă surorile Michel și JJ consideră că sunt gemene. Ele au mai explicat faptul că, dacă ar dori, ar putea chiar să dea naștere propriilor frați - deoarece mama femeilor mai are niște embrioni care au fost înghețați acum 25 de ani. Cele două australience și-au spus povestea, într-un videoclip publicat pe aplicația Tik Tok, care a devenit viral în doar câteva ore.

„Am fost concepute în 1996. Am fost implantată prima și JJ a fost înghețată timp de trei ani şi născută în 2000. Părinții mei inca au embrioni înghețați, 25 de ani mai târziu. Așa că dacă am dori... am putea folosi embrionii și ne-am naște fraţii, tot gemenii”, a explicat Michel Janse.

Click! spune

De cele mai multe ori, în urma unei proceduri de fertilizare in vitro, numărul de embrioni obținuți depășește numărul celor care vor fi transferați în uter. Embrionii suplimentari pot fi congelați și păstrați pentru proceduri viitoare. Criogenarea lor oferă un avantaj în tratamentul FIV, spun medicii, întrucât sunt cupluri care nu vor să aibă copii pe moment, dar care își pot păstra șansa de a deveni părinți, prin această tehnică medicală de succes.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net