Prețuri ireal de mici într-un cunoscut supermarket din Elveția. O româncă a filmat produsele și a făcut o comparație cu cele din magazinele din România

Prețuri extrem de mici într-un supermarket cunoscut din Elveția, una dintre cele mai bogate țări. O româncă a postat în social media prețurile pe care le au produsele, iar clipul video a devenit viral pe TikTok. 

Supermarket / foto: Pixabay
Supermarket / foto: Pixabay

Reacțiile românilor au fost neașteptate, după ce au constatat faptul că prețurile sunt asemănătoare cu cele din țara noastră, comparativ cu nivelul de viață și salariile din Elveția. 

„Prețurile sunt mai mari decât în Germania”

Românca locuiește în Germania, dar atunci când vine vorba de cumpărături alege să meargă în țara vecină, Elveția, acolo unde prețurile sunt mult mai mici. 

Elveția este recunoscută pentru economie ridicată și un trai de viață extrem de bun, dar și pentru prețurile mari. Ei bine, românca a demontat teoria prețurilor exagerate din Elveția, după ce a expus detalii mai puțin cunoscute. 

Salariul minim brut în această țară este în valoare de 24 de franci pe oră, iar prețurile alimentelor fiind unele aproapiate de cele din supermarketurile din România. 

„Nu-i o țară ieftină, dar cred că se compensează. Desigur, prețurile sau mai mari decât în Germania, dar și salariul minim brut este în jur de 24 de franci pe ora. Un lapte Bio, 1.95 franci, 10 ouă bio, 7.95 franci, iaurturi marca proprie, 0.60, untul care nouă ne place foarte mult, pentru 200 de grame, 3.6 franci. Un kg din această cafea e aproape 17 franci, un kg de cafea marca proprie, 6 franci. La carnea de vită prețurile încep de la 33 de franci.”, a spus românca pe TikTok.

Cât costă un kilogram de piept de pui

Despre calitatea cărnii aflăm tot de la româncă faptul că este una bună, iar prețul pentru un kilogram de piept de pui pornește de la 7.35 franci. 

„Un pui costă 20 de franci, dar într-adevăr calitatea cărnii de aici este foarte bună. Desigur, dacă va orientați către oferte sau către marca proprie a supermarketului, atunci kilogramul de pui este 7.35 franci. E foarte puțin. 10 kg de zahăr la promoție, 9 franci. Pentru ciocolată elvețiană, cel mai mic preț e 1.6 franci.”, a mai spus femeia, în clipul video postat pe TikTok. 

Mulți internauți români sunt de părere că prețurile sunt asemănătoare cu cele din România, cu toate că salariile sunt mult mai mari în Elveția. 

„Prețuri ca în România, dar salarii de pe altă planetă", este reacţia unuia dintre ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net