Familia Regală a României a anunțat că Principele Regent Nicolae va fi reînhumat la Curtea de Argeș, vineri, 29 martie

Principele Regent Nicolae, fiul regelui Ferdinand și al reginei Maria, unchiul regelui Mihai I, care a murit în 1978 și a fost înmormântat în Elveția, la Lausanne, va fi reînhumat, vineri, 29 martie 2024, la Curtea de Argeș. Anunțul a fost făcut de Familia Regală a României.

Principele Regent Nicolae va fi reînhumat vineri la Curtea de Argeș / foto: arhiva Click!
Principele Regent Nicolae va fi reînhumat vineri la Curtea de Argeș / foto: arhiva Click!

Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, a luat decizia de a repatria osemintele Principelui Regent Nicolae al României, al doilea fiu al cuplului princiar Ferdinand și Maria. Ceremonia funerară va avea loc vineri, 29 martie 2024, la Curtea de Argeș.

„Şeful Casei Majestăţii Sale Custodele Coroanei are onoarea de a anunţa decizia Majestăţii Sale Margareta de a repatria osemintele Principelui Regent Nicolae al României. Cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand şi al Reginei Maria va odihni, alături de soţia sa, Ioana, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş.

Cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel, Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului va oficia ceremonia de reînhumare vineri, 29 martie 2024, la ora 12.00. Principele Regent Nicolae își va dormi somnul de veci lângă fratele său mai mare, Regele Carol al II-lea, în Pridvorul Noii Catedrale”, se arată pe pagina de Facebook a Familiei Regale.

Programul ceremoniei funerare va fi făcut public în ziua de 27 martie.  

Principele Regent Nicolae va fi reînhumat la Curtea de Argeș

Principele Nicolae al României s-a născut la Sinaia, la 5/18 august 1903, şi a fost botezat de către Ţarul Rusiei, Nicolae al II-lea, al cărui prenume îl purta. A fost cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand I și al Reginei Maria, fratele mai mic al Regelui Carol al II-lea și unchiul Regelui Mihai I al României. A fost Regent al României, între 1927 şi 1930, și s-a stins din viață la 9 iulie 1978, la Madrid, la vârsta de 75 de ani, fiind înmormântat la Lausanne, în Elveţia.

Spre sfârşitul vieţii, a început să-şi scrie memoriile, dar nu a apucat să finalizeze decât o mică parte din vastul plan pe care şi-l făcuse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net