Prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost internat în spital. Declaraţia Palatului Buckingham

Ultima actualizare:

    Foto Getty Images
Foto Getty Images

Ducele de Edinburgh, prinţul Philip, a fost internat, marţi seară, după ce s-a simţit rău, a anunţat Palatul Buckingham. Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, se află la spitalul King Edward VII din Londra și va rămâne internat timp de câteva zile.

Prinţul Philip, care are 99 de ani, a fost internat la sfatul medicului său. Palatul a precizat că este "o măsură de precauţie". 

"Alteţa Sa Regală Ducele de Edinburgh a fost internat la spitalul King Edward VII din Londra, marţi seară", se arată în declaraţie.

Prințul Philip, internat în spital pentru câteva zile

"Internarea ducelui este o măsură de precauţie, la sfatul medicului, după ce s-a simţit rău. Se aşteaptă ca ducele să rămână în spital câteva zile sub observaţie şi pentru odihnă". 

Regina Elizabeth II se află în prezent la Castelul Windsor. Prinţul Philip a fost vaccinat anti-Covid, împreună cu regina, în luna ianuarie. Potrivit unei surse, starea prinţului nu are legătură cu Covid-19. 

Prinţul Philip, cu origini greceşti şi daneze, s-a născut pe 10 iunie 1921, în Corfu. A fost educat în Franţa, Germania şi Marea Britanie, după ce familia lui a fost exilată când el era copil.

Prinţul Philip al Greciei şi Danemarcei, titlu primit la naştere, s-a înrolat în Marina britanică în 1939. Din luna iulie a aceluiaşi an, a început să corespondeze cu prinţesa Elizabeth, pe care o întâlnise prima dată în 1934. După război, a primit permisiunea regelui George VI să se căsătorească cu Elizabeth.

În iulie 1947, a fost anunţată logodna. El a renunţat la titlurile deţinute şi a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich în dimineaţa zilei în care s-a căsătorit - 20 noiembrie 1947.

Regina Elizabeth II şi prinţul Philip au patru copii - Charles, Prinţ de Wales, născut în 1948; principesa Anne, născută în 1950; Andrew, Duce de York, născut în 1960, şi Edward, Earl of Wessex, născut în 1964.Ei au nouă nepoţi - prinţul William, prinţul Harry, Peter Philips, Zara Philips, prinţesa Beatrice, prinţesa Eugenie, Lady Louise Windsor şi James, Viscount Severns - şi şase strănepoţi - Isla Phillips, Savannah Phillips, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, şi Archie, potrivit news.ro.

Ducele s-a retras din viaţa publică în august 2017. Cel mai recent eveniment public la care a participat a avut loc în luna mai 2019. El a luat parte la nunta fiicei prinţilor de Kent, Lady Gabriella Windsor.

În ultimii ani, a avut mai multe probleme de sănătate şi a provocat un accident rutier, în ianuarie 2019, după care a renunţat la permisul de conducere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net