Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, nunta în imagini. 73 de ani împreună

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta şi prinţul Philip, nunta în imaginiFoto: Profimedia
Regina Elisabeta şi prinţul Philip, nunta în imaginiFoto: Profimedia

Prințul Philip, Duce de Edinburgh și soțul Reginei Elisabeta a II-a, a murit la vârsta de 99 de ani, la castelul Windsor. Ducele de Edinburgh fusese externat în urmă cu trei săptămâni după o lună de stat în spital, din cauza unei infecții și a unor afecțiuni cardiace mai vechi.

În urmă cu 73 de ani, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a îmbrăcat rochia de mireasă la data de 20 noiembrie, căsătorindu-se cu Philip Mountbatten, Duce de Edinburgh pe atunci. Iată cum s-a desfășurat povestea lor de iubire din care au rezultat4 copii, 8 nepoți, 8 strănepoți, dar și cum arăta Elisabeta a II-a, pe vremea când purta titlul de „Prințesă”.

Cei doi monarhi și-au unit destinele de tineri, pe când Regina avea 21 și ani, iar Prințul Philip 26. Frumosul eveniment a avut loc la Westminster Abbey. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Prințul consort au reușit să rămână împreună chiar și după câteva decenii, fiind despărțiți exact așa cum și-au jurat la altar, doar de moartea unuia dintre ei.

Povestea de iubire dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip

Căsătorindu-se de tineri, cei doi monarhi s-au cunoscut pe vreme când erau doar niște copii. Elisabeta a II-a l-a cunoscut pe Prințul Philip pe vremea când avea doar 13 ani și statut de Prințesă, la nunta verișoarei sale, Prințesa Marina a Greciei. Între Majestatea Sa și viitorul ei soț a fost dragoste la prima vedere, cei doi corespondând pe perioada adolescenței.

Ulterior, Regele George al VI-lea, tatăl actualei Regine, și-a dat acordul pentru ca cei doi tineri să se căsătorească, însă numai când tânăra Elisabeta ar fi împlinit 21 de ani. 

Cei doi au organizat ceremonia religioasă la Westminster Abbey, pe 20 noiembrie 1947, după ce, pe 10 iulie, în același an, cei doi îndrăgostiți s-au și logodit. 

Suverana Marii Britanii și Prințul consort au împreună patru copii, opt nepoți și opt strănepoți, după ce a venit pe lume și Archie, bebelușul Prințului Harry și al lui Meghan Markle.

Deși mariajul lor a avut și suișuri și coborâșuri, vehiculându-se chiar că Prințul Philip ar fi înșelat-o pe Regina Elisabeta a II-a, căsnicia celor doi a rămas stabilă, Regina purtând în continuare inelul de logodnă dăruit de soț. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net