Secta datornicilor a adunat peste un milion de adepţi

Ultima actualizare:

    Swissindo a luat naştere în Indonezia şi le promite  membrilor ei «ştergerea tuturor datoriilor»
Swissindo a luat naştere în Indonezia şi le promite membrilor ei «ştergerea tuturor datoriilor»

În secolul în care peste 60% dintre adulţi au cel puţin un credit la bancă, cea mai de succes religie este aceea care nu promite iertarea păcatelor, ci... ştergerea datoriilor. În Cirebon, Indonezia, a fost înfiinţată o sectă care a reuşit să strângă peste un milion de adepţi din întreaga lume.

Swissindo World Trust International Orbit, asta e denumirea completă a sectei conduse de guru Bapak Soegihartonotonegoro sau M1. 

Secta a funcţionat pe plan local timp de aproape 20 de ani, însă recent, “miracolele financiare” i-au adus o notorietate internaţională. Jurnaliştii de la “Vice” au intrat în legătură cu un grup de americani care s-au înscris în sectă. Kinmarie Teter, din California, a intrat în sectă după ce a ţepuit Fiscul american cu 10.000 de dolari. Ea şi-a trimis certificatul de naştere şi 400 de dolari (n.r. sub formă de donaţie) la Cirebon şi aşteaptă să i se şteargă datoria. M1, şeful Swissindo, ştie tainele unor zăcăminte colosale de platină şi aur. 

Liderul organizaţiei se numeşte Bapak Soegihartonotonegoro sau M1
Liderul organizaţiei se numeşte Bapak Soegihartonotonegoro sau M1

El susţine că secta lui este o organizaţie umanitară care va dărui fiecărui bărbat, femeie sau copil, câte 6 milioane de dolari în viitorul apropiat. Membrii organizaţiei cotizează lunar cu o sumă de bani. M1 şi alţi guru din cadrul sectei, printre care şi americanca Kinmarie, se roagă pentru ştergerea datoriilor. Din aceste rugăciuni apar miraculoasele vouchere Swissindo, cu numele datornicilor şi sumele pe care le achită o faţă “invizibilă”. 

Cum funcţionează minunea? Simplu: forţele divine lucrează la nivelul masei monetare internaţionale şi îi ajută pe cei disperaţi. Secta este anchetată de mai bine de trei ani de organizaţiile indoneziene anticorupţie şi câţiva membri sunt în atenţia Interpol. Cu toate astea, la slujbele organizate de M1 zilnic un adept Swissindo povesteşte cum a scăpat de creditul în bancă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vasile banescu purtator de cuvant patriarhia romana jpeg
image
image
image
image
image
image
6 front Dacia 1 jpg
mangalia criminala jpg
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net