SUA îndeamnă deja Ucraina la negocieri de pace: „Este în interesul fiecărei țări afectate”

#Război Ucraina-Rusia

Ucraina a fost încurajată de SUA să fie mai deschisă cu privire la negocierile de pace cu Rusia. Îndemnul ar fi venit în privat, din partea unor oficiali americani, potrivit publicației The Washington Post.

SUA au ajutat Ucraina cu miliarde de dolari, la cererea lui Zelenski
SUA au ajutat Ucraina cu miliarde de dolari, la cererea lui Zelenski

Foto: colaj Click!/GettyImages

Citește și: Frumoase, dar letale! Putin își trimite «îngerii morții» să piloteze avioane de vânătoare în Ucraina

Președintele ucrainean Volodomir Zelenski a semnat luna trecută un decret prin care declara drept imposibile discuțiile cu Vladimir Putin. Împingerea Ucrainei la masa negocierilor vine pe fondul unor nemulțumiri care s-au conturat în comunitatea internațională.

Vezi și: Decizia care schimbă totul: „Putin a pornit jocurile foamei"

Oficiali americani și ucrainieni au recunoscut că interzicerea discuțiilor despre pace, de către președintele ucrainean Volodomir Zelenski, a generat îngrijorare în anumite părți ale Europei, Africii și Americii Latine – acolo unde efectele războiului asupra costurilor alimentelor și combustibilului au avut efecte dezastruoase.

„Oboseala din Ucraina este un lucru real pentru unii dintre partenerii noștri”  

„Oboseala din Ucraina este un lucru real pentru unii dintre partenerii noștri”, a spus un oficial american sub protecția anonimatului. Luni, consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că Washington este deschis la negocieri cu Kremlinul: „Este în interesul SUA și al fiecărei țări afectate de războiul din Ucraina să mențină contactul cu Kremlinul”.

Iată și: Povestea ucraineanului exilat la Brașov: «N-am mai trăit la bloc»

Ce spune Zelenski

Luni, Zelenski a declarat că Rusia ar trebui obligată să participe la discuţii de pace „autentice”, spunând că  este o forţă destabilizatoare într-o serie de probleme, inclusiv schimbările climatice:

„Oricine este serios în ceea ce priveşte agenda climatică trebuie să fie serios şi în ceea ce priveşte necesitatea de a opri imediat agresiunea rusă, de a restabili integritatea noastră teritorială şi de a forţa Rusia să vină la negocieri de pace autentice”.

Un consilier al preşedintelui Zelenski spusese anterior că Ucraina este pregătită pentru discuţii cu un lider rus, dar nu cu preşedintele Vladimir Putin.

Te-ar putea interesa și: Memoriile tulburătoare ale unei copile de 12 ani, despre războiul din Ucraina: «Eram îngrozită»

Vineri, Sullivan, aflat în vizită la Kiev, a declarat că toate ţările puternic industrializate din G7 (SUA, Germania, Canada, Franţa, Italia, Japonia şi Regatul Unit) vor pace. El a mai spus că sprijinul Washingtonului pentru Ucraina va rămâne „neclintit” după alegerile pentru Congres de la jumătatea mandatului.

Află și: Scenariul unui război nuclear, discutat tot mai des! Ce achiziționează statul român

O afirmație curajoasă, având în vedere că Republicanii conduc în sondaje, iar ei nu vor să mai sprijine acest război. Statele Unite au trimis ajutor militar în Ucraina, în valoare de peste 18,2 miliarde de dolari, din februarie până acum.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Doru Viorel Ursu
image
image
image
image
image
image
Romania peisaj munti dealuri foto shutterstock jpg
blogger italian facebook jpg
cheddar branza jpg
Familia Regala la trooping the colour, Printesa Anne, Printesa Kate, Printul William, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie, Printul Edward, Printul George, Printul Louis, Printesa Charlotte   profimedia 0784047573 jpg
WhatsApp Image 2024 04 14 at 14 18 27 jpeg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
62417786 jpg
alcool pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net