Ultimul act nobil al lui Stephen Hawking. Gestul care a adus bucurie în sufletele nevoiașilor

Ultima actualizare:

    Stephen Hawking a plătit pentru masa a 50 de oameni nevoiașiFoto: Getty
Stephen Hawking a plătit pentru masa a 50 de oameni nevoiașiFoto: Getty

În timp ce funeraliile renumitului om de știință, Stephen Hawking, erau în desfășurare, de cealaltă parte a orașului Cambridge, din Marea Britanie, oamenii străzii și persoanele nevoiașe au avut asigurată o masă cu specific pascal, în numele acestuia.

Masa gratuită a fost organizată la biserica Wesley Methodist, la aproximativ 1/5 kilometri depărtare de locul unde fanii îndurerați ai acestuia s-au strâns sâmbătă la ceremonia de înmormântare, unde au celebrat viața profesorului Hawking, la biserica Westminster Abbey.

Un bilețel înduioșător a fost lăsat pe mesele unde era servită mâncarea. Acesta era semnat de familia Hawking și menționa faptul că felurile de mâncare sunt un „cadou de la Stephen”. Cincizeci de persoane fără locuință sau cu probleme materiale au putut beneficia de cadoul din partea profesorului. Organizatorii evenimentului, condus de asociația caritabilă FoodCycle, au susținut că invitații au ținut un moment de reculegere în cinstea fizicianului, înainte de a se atinge de mâncarea pregătită.

Astăzi, asociația caritabilă a declarat pentru MailOnline că Lucy, fiica profesorului Hawking, a luat în mod direct legătura cu ei pentru a oferi ajutorul familiei în acest scop caritabil, încă de săptămâna trecută.

Unul dintre platourile de mâncare pregătite de asociația caritabilă
Unul dintre platourile de mâncare pregătite de asociația caritabilă

Cei care s-au ocupat de evenimentul caritabil, găzduiesc în fiecare sâmbătă, în centrul orașului, mese gratuite pentru oricine dorește să se alăture, în special pentru persoanele fără adăpost, sau pentru cei ce trăiesc izolați.

Într-un mesaj de pe Twitter, cei de la FoodCycle Cambridge au declarat că le sunt recunoscători celor din familia profesorului Hawking pentru generoasa donație care a contribuit la masa gratuită de Paște ce a fost oferită celor nevoiași.

Mii de oameni s-au aliniat pe străzile Cambridge-ului sâmbătă, pentru ceremonia religioasă de înmormântare, în care au putut să își ia adio de la renumitul om de știință și profesor, care a murit liniștit în propriul domiciliu, luna aceasta.

Eddie Redmayne, actorul care l-a întruchipat pe profesor în filmul „The Theory of Everything”, a fost printre cei 500 de invitați care au luat parte la cremonia din cadrul bisericii „University Church of St Mary the Great”, unde a ținut un discurs în cinstea defunctului.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net