Ultimul act nobil al lui Stephen Hawking. Gestul care a adus bucurie în sufletele nevoiașilor

3 aprilie 2018
image
Stephen Hawking a plătit pentru masa a 50 de oameni nevoiașiFoto: Getty

├Än timp ce funeraliile renumitului om de ╚Ötiin╚Ť─â, Stephen Hawking, erau ├«n desf─â╚Öurare, de cealalt─â parte a ora╚Öului Cambridge, din Marea Britanie, oamenii str─âzii ╚Öi persoanele nevoia╚Öe au avut asigurat─â o mas─â cu specific pascal, ├«n numele acestuia.

Masa gratuit─â a fost organizat─â la biserica Wesley Methodist, la aproximativ 1/5 kilometri dep─ârtare de locul unde fanii ├«ndurera╚Ťi ai acestuia s-au str├óns s├ómb─ât─â la ceremonia de ├«nmorm├óntare, unde au celebrat via╚Ťa profesorului Hawking, la biserica Westminster Abbey.

Un bile╚Ťel ├«nduio╚Ö─âtor a fost l─âsat pe mesele unde era servit─â m├óncarea. Acesta era semnat de familia Hawking ╚Öi men╚Ťiona faptul c─â felurile de m├óncare sunt un ÔÇ×cadou de la StephenÔÇŁ. Cincizeci de persoane f─âr─â locuin╚Ť─â sau cu probleme materiale au putut beneficia de cadoul din partea profesorului. Organizatorii evenimentului, condus de asocia╚Ťia caritabil─â FoodCycle, au sus╚Ťinut c─â invita╚Ťii au ╚Ťinut un moment de reculegere ├«n cinstea fizicianului, ├«nainte de a se atinge de m├óncarea preg─âtit─â.

Ast─âzi, asocia╚Ťia caritabil─â a declarat pentru MailOnline c─â Lucy, fiica profesorului Hawking, a luat ├«n mod direct leg─âtura cu ei pentru a oferi ajutorul familiei ├«n acest scop caritabil, ├«nc─â de s─âpt─âm├óna trecut─â.

image
Unul dintre platourile de m├óncare preg─âtite de asocia╚Ťia caritabil─â

Cei care s-au ocupat de evenimentul caritabil, g─âzduiesc ├«n fiecare s├ómb─ât─â, ├«n centrul ora╚Öului, mese gratuite pentru oricine dore╚Öte s─â se al─âture, ├«n special pentru persoanele f─âr─â ad─âpost, sau pentru cei ce tr─âiesc izola╚Ťi.

├Äntr-un mesaj de pe Twitter, cei de la FoodCycle Cambridge au declarat c─â le sunt recunosc─âtori celor din familia profesorului Hawking pentru generoasa dona╚Ťie care a contribuit la masa gratuit─â de Pa╚Öte ce a fost oferit─â celor nevoia╚Öi.

Mii de oameni s-au aliniat pe str─âzile Cambridge-ului s├ómb─ât─â, pentru ceremonia religioas─â de ├«nmorm├óntare, ├«n care au putut s─â ├«╚Öi ia adio de la renumitul om de ╚Ötiin╚Ť─â ╚Öi profesor, care a murit lini╚Ötit ├«n propriul domiciliu, luna aceasta.

Eddie Redmayne, actorul care l-a ├«ntruchipat pe profesor ├«n filmul ÔÇ×The Theory of EverythingÔÇŁ, a fost printre cei 500 de invita╚Ťi care au luat parte la cremonia din cadrul bisericii ÔÇ×University Church of St Mary the GreatÔÇŁ, unde a ╚Ťinut un discurs ├«n cinstea defunctului.

simeon stalpnicul png
oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
maria dragomiroiu
image png
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg