Ipoteza şocantă legată de avionul dispărut în Malaysia: «Un lucru e sigur»


    Avionul Boeing 777 ce efectua zborul MH370 a dispărut în data de 8 martie.
Avionul Boeing 777 ce efectua zborul MH370 a dispărut în data de 8 martie.

Boeingul Malaysia Airlines, dat dispărut fără urmă de opt zile, ar putea să fi fost deturnat şi ascuns pentru a fi utilizat mai târziu ca "rachetă de croazieră", a declarat duminică Michael McCaul, preşedintele Comisiei pentru Securitate Internă din cadrul Camerei Reprezentanţilor din SUA.

McCaul a subliniat că, la ora actuală, nu este sigur că dispariţia avionului în circumstanţe stranii ar fi legată de o acţiune teroristă, într-un interviu pentru postul Fox News. Însă, în opinia sa, autorităţile americane sunt îngrijorate la ideea că avionul ar fi putut să aterizeze undeva, să fi fost ascuns, iar ulterior să fie reutilizat ca o armă de distrugere.

Avionul ar fi putut să se îndrepte în două direcţii, după ce a dispărut de pe radare, şi anume înspre nord, către Kazahstan, însă ar fi fost reperat cu siguranţă de către radare.

"Cealaltă ipoteză este să fi aterizat într-o ţară ca Indonezia, unde ar putea să fie reutilizat ulterior ca rachetă de croazieră, aşa cum au procedat teroriştii pe 11 septembrie", a declarat Michael McCaul.

"Un lucru de care suntem siguri: nu este un accident. Este vorba despre o acţiune deliberată, intenţionată, iar întrebarea este cine se ascunde în spatele ei", a adăugat el.

În total 25 de ţări participă de-acum la căutările zborului MH370, care şi-a schimbat direcţia, a dezactivat sistemele de comunicaţii "în mod deliberat", după care a dispărut, în urmă cu opt zile. Avionul, care asigura o cursă Kuala Lumpur-Beijing, avea la bord 239 de persoane.

Anchetatorii efectuau duminică verificări asupra unor eventuale antecedente ale piloţilor şi pasagerilor.

"Din câte ştiu eu, din toate informaţiile la care am avut acces la nivel înalt, prin intermediul Departamentului pentru Securitate Internă, Centrului naţional american de luptă împotriva terorismului, comunităţii de informaţii, este ceva cu pilotul", a declarat McCaul.

"Toate pistele duc în cabină, cu pilot şi copilot", a spus el, fără să ofere alte precizări.

Rude şi colegi ai comandantului şi copilotului au vorbit, până în prezent, despre profesionismul şi caracterul echilibrat al celor doi.

george burcea in rolul lui lurch jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
cub andreea antonescu png
culita sterp daniela iliescu jpg
virgil iantu jpg
rebeca pascu jpg
florin piersic jr sufera de depresie jpg
cub brigitte pastramă png
01 victor dorobantu si tim burton foto arhiva personala jpg
Fumator - tigara - bricheta FOTO Shutterstock
image
image
image
image
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg
pelerinaj jpg
shutterstock 1297116610 jpg
rebeca pascu jpg