Klaus Ioahnnis a convocat CSAT pe tema consumul de droguri în rândul tinerilor

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Aceasta va avea loc joi, 12 octombrie 2023, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, potrivit Administrației Prezidențiale. Primul punct pe agenda CSAT va fi consumul de droguri în rândul tinerilor, caracterizat în comunicat drept ”risc major la adresa siguranței individuale și naționale”.

Klaus Iohannis presedintele Romaniei Sursa foto Libertatea webp

Agenda completă a ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării:

• Consumul de droguri/alte substanțe stupefiante de către tineri/elevi – risc major la adresa siguranței individuale și naționale

• Evoluțiile privind situația de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Implicații pentru România;

• Planul de înzestrare a Armatei României 2024-2033.

În cadrul ședinței CSAT vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Ședința CSAT a fost anunțată din prima zi a anului școlar

Președintele Klaus Iohannis a anunțat intenția privind convocarea unei astfel de ședințe încă din data de 11 septembrie, în prima zi a anului școlar.

Atunci președintele a participat alături de ministrul Educației, Ligia Deca, la festivitatea de deschidere la o școală din sectorul 1 al Capitalei și a spus că în România consumul de droguri în rândul tinerilor este un fenomen alarmant, anunțând cu această ocazie că subiectul s eva regăsi pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

„Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră și mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluții pentru a combate acest flagel.

Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale”, a spus Iohannis în prima zi a anului școlar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net