Maşina pe ulei de rapiţă, 20.000 €

Ultima actualizare:

    Expoziţie "bio", cu maşini alimentate exclusiv cu ulei de rapiţă.
Expoziţie "bio", cu maşini alimentate exclusiv cu ulei de rapiţă.

Băimărenii care au trecut ieri prin Piaţa Revoluţiei, au putut admira, în premieră, o expoziţie "bio", cu maşini alimentate exclusiv cu ulei de rapiţă.

Timp de o oră, au fost expuse diverse modele de "maşini ale viitorului", care aparţin unor mărci de renume pe plan mondial, de la Volkswage, Opel, Mercedes, Saab, Sommer Diesel până la John Deere.

"Maşinile nu pot fi achiziţionate, din păcate, în România, dar pot fi cumpărate din străinătate", a precizat Lavinia Dumitrean junior asistent în cadrul proiectului "Biomotion", finanţat de Uniunea Europeană.

Preţul pentru o astfel de maşină este de aproximativ 20.000 de euro, dar mult mai convenabil este ca o maşină obişnuită să fie "transformată" într-una bio prin mici modificări care îl costă pe proprietar între 300 şi 400 de euro.

"O maşină bio are exact acelaşi consum pe care vehiculul din marca res-pectivă îl are, iar costurile sunt reduse, de până la 4 lei pentru un litru de combustibil", a precizat Lavinia Dumitrean.

Expoziţia a fost inclusă într-un turneu care se desfăşoară în 35 de oraşe din 7 ţări europene. "Start-ul a fost dat din Paris şi continuat cu Olanda, Belgia, Germania, Austria, Ungaria, România şi Polonia. Din România au fost alese oraşele Oradea, Bucureşti, Sibiu şi Baia Mare", a precizat Lavinia Dumitrean.

Printre maşinile prezente în cadrul expoziţiei se numără un tractor cu o capacitate de 318 litri care se alimentează cu ulei vegetal, un camion care poate fi alimentat cu etanol, biodiesel şi biogaz, precum şi alte şase autoturisme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net