Mircea Baniciu, ameninţat să nu mai cânte din Phoenix

Ultima actualizare:

„Am să interzic interpretarea pieselor mele fără acordul meu expres, pentru că legea îmi oferă această posibilitate, iar cine va nesocoti această interdicţie va avea parte de un proces serios", a scris Nicu Covaci, pe pagina lui de Facebook.

Mircea Baniciu nu a ţinut cont de ameninţări, astfel că o mare parte din repertoriul pregătit pentru marţi seara a fost din perioada Phoenix. „Toţi cei care folosim muzica Phoenix-ului suntem ameninţaţi de Nicu Covaci, nu doar eu. Păi, Phoenix suntem noi, cum să nu folosim muzica?! Pe de altă parte, poţi să cânţi orice, de la Beatles, la John Lennon şi până la Phoenix. Am vorbit cu cineva de la Uniunea Compozitorilor, care mi-a spus că Nicu va trimite pe cineva la concert... Nu e suficient să semnezi o hârtie cum că muzica e a ta. Muzica a fost a noastră şi continuă să fie", a declarat Mircea Baniciu.

Deşi e ameninţat de Covaci, fostul solist al celor de la Phoenix s-a săturat de scandaluri şi e dispus să se împace cu liderul legendarei formaţii: „Eu încă mai sper la o împăcare, la o revenire la matcă. Sper ca omul ăsta să se împace cu ideea că nu poate să trăiască singur. Sper să îi treacă supărarea. Pe măsură ce îmbătrânim, trebuie să fim mai raţionali, să ne împăcăm cu ceilalţi, pentru că nu ştim cât mai avem de stat pe pământul ăsta".

Phoenix, 50 de ani de muzică

Trupa Phoenix a fost înfiinţată de Nicu Covaci în 1962, la Timişoara. În 1970 s-a alăturat grupului şi Mircea Baniciu, dar l-a părăsit după şapte ani, când colegii lui au emigrat în Germania.

Revine în formaţie în 1990, când Phoenix se reuneşte, dar în 1998 Nicu Covaci îl dă afară. Acum, liderul grupului se pregăteşte să lanseze volumul II din cartea biografică Phoenix, în care descrie cum au început scandalurile cu foştii membri ai trupei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regalii în studenție jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
afacere pexels jpg
camin jpg
absint bautura alcool shutter descopera 1 scaled jpg
pompieri smurd jpg
obiect valoros jpg
femeie trista jpg
Targ de Craciun Craiova 2023   027 jpg
meghan markle rochie rosie lachildrendshospital gettyimages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net