5 sfaturi să cumperi carne sigură
Ultima actualizare:
Veterinarii vă spun cum să cumpăraţi carne sigură.
- Cumpăraţi carne şi produse din porc numai de la persoane autorizate pentru această activitate, din locuri sau spaţii autorizate.
- Solicitați vizita veterinarului, dacă vreți să sacrificați porcul din gospodărie. Nu consumați carnea, nu o vindeți altora, fără controlul sanitar veterinar.
- Dacă veterinarul constată că porcul dumneavoastră este bolnav, nu riscaţi vânzarea, sacrificarea şi consumul cărnii. Veţi fi despăgubit de stat la valoarea de piaţă a animalului
- Chiar dacă mergeți în târguri sau oboare autorizate, cereți să vedeți certificatul de sănătate al porcului.
- Dacă aveți suspiciuni, sunaţi gratuit, din orice rețea de telefonie, la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, la numărul 0800 826 787. (Marina Dohi)