«Adio, surioară!»

17 iunie 2014
article img
† Gherghina (31 de ani) aflase în urmă cu trei luni că suferă de ciroză hepatică (FOTOGRAFII: Botosaninews.ro)

Împietrită de durere. Aşa a fost ieri Lina Boaru la înmormântarea surorii de care s-a născut lipită, în urmă cu 32 de ani. Acum, odată cu moartea Gherghinei, Lina simte că a murit şi o parte din ea. Singura consolare care i-a rămas este nepoţica de 6 ani, pe care o va lua acum în grijă.

A plâns-o tot satul, ieri, pe Gherghina Boaru (31 de ani). Oamenii au venit să o conducă pe ultimul drum şi să fie alături de Lina, sora ei, dar şi de mama siamezelor anilor ‘80, aşa cum erau cunoscute surorile. Lina Boaru a ştiut, în ultima vreme, că sora ei nu mai are mult de trăit.

article img
Elena Boaru (centru), mama siamezelor, a luat calmante ca să facă faţă durerii

Acum, se consolează cu gândul că a apucat măcar să îşi ia rămas bun. ”Am ştiut că o să plece, dar nu ne-am despărţit pentru totdeauna. Eu ştiu că ea o să fie lângă mine, o să stea sus să mă vadă. O să plece din corp, dar în suflet e cu mine, sigur. Aşa că nu o să mă despart de ea pentru totdeauna”, a spus Lina, înecată în lacrimi.

Îşi aduce aminte cu durere cât s-a chinuit sora ei. ”În ultima săptămână, era într-un fel de comă. Nu mai cunoştea pe nimeni”, şi-a încheiat povestea Lina. Acum, se gândeşte doar la măicuţa lor, pe care nimeni nu o va putea consola. Slujba s-a ţinut la Biserica Penticostală din oraşul Bucecea şi a durat aproape două ore. Convoiul a mers apoi către cimitir. Pe 29 iulie, Gherghina ar fi împlinit 32 de ani.

Lipiţi de 62 de ani

article img
Lipiţi de 62 de ani

Ronnie şi Donnie Galyon din Ohio, SUA, sunt cei mai longevivi gemeni siamezi din lume. S-au născut la 28 octombrie 1951 la Spitalul St. Elizabeth din Dayton. Părinţii nu şi-au imaginat nici o clipă că sunt siamezi. Ronnie şi Donnie sunt lipiţi de la stern până la organele genitale. Nu au fost niciodată la o şcoală normală, de teamă că ar fi putut fi batjocoriţi de copii. Trăiesc în casa părinţilor din oraşul natal. Fratele lor Jim şi soţia acestuia, Mary, se îngrijesc de ei.