Adjunctul de la Crimă Organizată, reţinut pentru o mită de 110.000 €

10 noiembrie 2015
article img
Comisarul Constantin Bolboşanu va fi prezentat, marţi, instanţei, cu propunere de arestare preventivăFoto: AGERPRES ARHIVĂ/ ANGELO BREZOIANU

Directorul adjunct al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), Constantin Bolboșanu, a fost reținut, luni seară, de procurorii DNA. E acuzat că a primit 110.000 de euro de la un om de afaceri în schimbul unor soluţii favorabile în dosarele acestuia.

DNA susține că Bolboșanu, în calitate de ofițer de poliție, șef serviciu, a primit, în perioada martie - septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecție din partea organelor de cercetare penală, dar și pentru a se dispune soluții favorabile în dosarele penale în care era cercetat, scrie Mediafax.

Anchetatorii l-au reţinut pe Bolboşanu, după ce l-au audiat timp de aproximativ o oră şi jumătate. Comisarul a fost adus cu mandat la DNA, după ce procurorii au făcut percheziţii la domiciliul acestuia.

Comisarul Constantin Bolboşanu va fi prezentat, marţi, instanţei, cu propunere de arestare preventivă.