Afacerile lui Cristi Borcea cu statul. Scandal cu chiria╚Öul de la ╚śtrandul Drumul Taberei pentru 200.000 de euro

image
Cristi Borcea se afl─â ├«n litigiu cu cel c─âruia i-a ├«nchiriat ╚śtrandul Drumul Taberei

Cristi Borcea s-a n─âscut afacerist. Omul ╚Ötie s─â fac─â bani ╚Öi din piatr─â seac─â. ├Än urm─â cu nou─â ani, a concesionat ╚śtrandul Drumul Taberei ╚Öi zona de l├óng─â de la Administra╚Ťia Lacuri Parcuri ╚Öi Agrement, pentru 1.000 de dolari pe lun─â. ├Än 2017, a ├«nchiriat totul pentru 25.000 de euro pe lun─â. Acum, se afl─â ├«n litigiu cu chiria╚Öul pentru o datorie de 200.000 de euro.

La 49 de ani, Cristi Borcea ├«nv├órte banii pe degete, iar cei care-l cunosc spun c─â ÔÇ×respir─â ┼čmecherie prin to┼úi poriiÔÇť. Pe orice afacere pune ochii trebuie s─â ias─â neap─ârat ├«n c├ó╚Ötig ├«nzecit.

La fel s-a ├«nt├ómplat ╚Öi ├«n cazul concesion─ârii ╚śtrandului Drumul Taberei, din sectorul 6 al Capitalei, cunoscut drept Moghioro╚Ö.

Borcea a concesionat ștrandul cu 1.000 de dolari pe lună și l-a închiriat cu 25.000 de euro pe lună

├Än 2010, acesta a ├«ncheiat un contract de loca╚Ťiune cu Administra╚Ťia Lacuri Parcuri ╚Öi Agrement (ALPAB), aflat─â ├«n subordinea Prim─âriei Capitalei, pentru o sum─â infim─â: 1.000 de dolari pe lun─â.

A administrat ╚Ötrandul, restaurantele ╚Öi locul de joac─â, amenajate ulterior, p├ón─â ├«n 2017. C├ónd a v─âzut c─â investe╚Öte mai mul╚Ťi bani dec├ót produce, Borcea s-a decis s─â sub├«nchirieze ├«ntreaga loca╚Ťie. Aten╚Ťie! Pentru 25.000 de euro pe lun─â, indiferent sezon.

Dan Tănase este chiriașul lui Borcea pentru zece ani, începând din octombrie 2017. Dar iată că omul nu a reușit să-i achite la timp uriașa sumă și a ajuns să fie dat în judecată.

image
╚śtrandul Drumul Taberei a fost concesionat de la ALPAB pe 1.000 de dolari/lun─â, dar sub├«nchiriat de Cristi Borcea cu 25.000 de euro/lun─â

Avoca╚Ťii omului de afaceri i-au intentat proces ├«n urm─â cu dou─â luni la Judec─âtoria Sectorului 6, unde au ob╚Ťinut executarea silit─â ╚Öi evacuarea acestuia.

Ce spune avocatul Adrian Cuculis

ÔÇŁEste adev─ârat, clientul meu este executat silit pe baza unor contracte care ridic─â ni╚Öte suspiciuni cu privire la legalitatea lor. Cu patru zile ├«n urm─â, acesta a primit o adres─â de evacuare din partea unui executor judec─âtoresc, de╚Öi procesul prin care i se cere evacuarea nici mac─âr nu a fost finalizat ╚Öi nu exist─â nici o hot─âr├óre judecatoreasc─â ├«n acest sens. Faptul c─â este executat silit ilegal este confirmat ╚Öi de hot─âr├órea de suspendare total─â a execut─ârii silite pe care am ob╚Ťinut o ieri, 16 aprilie, cu privire at├ót la evacuare, c├ót ╚Öi la poprirea ilegal─â asupra conturilor firmei. Prin hotararea ob╚Ťinut─â vom ridica ╚Öi poprirea abuziv─â de pe conturi, urm├ónd ca ├«n viitor s─â ne judecam cu privire la ├«ntreg contractul de ├«nchiriere ╚Öi pl─â╚Ťile aferente lui. Consideram decizia instan╚Ťei ca fiind una temeinic─â ╚Öi legal─â, evoc├ónd, de fapt, principiul ├«n baza c─âruia nici o executare silit─â ilegal─â nu ar trebui s─â fie l─âsat─â s─â continuieÔÇŁ, a declarant pentru Click! Adrian Cuculis, avocatul lui Dan T─ânase.

Acesta din urmă a recunoscut, la rândul lui, că are o datorie de 200.000 de euro la Cristi Borcea, dar spune că anul trecut a fost unul foarte slab din cauza vremii, oamenii nu au venit la ștrand, încasările au fost mici, iar asta a condus la opt luni de întârzieri la plata chiriei.

ÔÇŁA fost nevoie de investi╚Ťii foarte mari atunci c├ónd clientul meu a preluat afacerea. Este vorba despre despre investi╚Ťii de 400.000 de euro, de care Borcea ar trebui s─â ╚Ťin─â cont. El pl─âte╚Öte 25.000 de euro pe lun─â, ├«n condi╚Ťiile┬á ├«n care a luat de la stat spa╚Ťiul cu 1.000 de dolari pe lun─âÔÇŁ, a continuat ap─âr─âtorul chira╚Öului.

image
Avocatul Adrian Cuculis, care c├ó╚Ötig─â ├«n instan╚Ť─â anul─âri de execut─âri silite pe band─â rulant─â, ├«l ap─âr─â pe chiria╚Öul lui Cristi Borcea

În plus, surse din interiorul afacerii vorbesc despre faptul că Borcea nu ar fi înregistrat contracul de subînchiriere la Fisc timp de un an, tocmai ca să nu plătească impozit.

image
Cristi Borcea a fost încarcerat pentru a doua oară în februarie 2019

Alte afaceri ale lui Cristi Borcea

╚śi ╚śtrandul Ciurel, dar ╚Öi ballroom-urile de la Cr├ónga╚Öi, pe care de╚Ťine, au fost ├«nchiriate, imediat ce a ie╚Öit din pu╚Öc─ârie.

Mai mult, fostul finan╚Ťatior al echipei Dinamo de┼úine mai multe hoteluri ├«n ┼úar─â, Bavaria Blu (Mamaia), Muntenia (Neptun), Premier (Boto┼čani) ┼či e ac┼úionar majoritar la Boavista (Timi┼čoara).

Are o clinic─â de ├«nfrumuse┼úare ├«n Bucure┼čti, dar, mare parte a venitului o ob┼úine din transportul de carburan┼úi.

El are 50% din acţiunile unei firme de profil, afacere ce-i aduce în conturi peste 20 de milioane de euro pe an.

Acum, Borcea se afl─â pentru a doua oar─â dup─â gratii, la Penitenciarul Jilava,fiind ├«nchis pentru retroced─ârile ilegale de plaje. ├Än februarie, a primit o condamnare definitiv─â de 5 ani, dar a depus deja cerere pentru eliberare codi╚Ťionat─â. Dar acest lucru nu-l ├«mpiedic─â s─â fac─â afaceri.

╚śi ├«n trecut, a f─âcut bani,inclusiv cu ╚Ötrandurile, de╚Öi se afla ├«n pu╚Öc─ârie.

image
Decizia de suspendare temporar─â a execut─ârii silite

Citește și:

https://www.click.ro/vedete/romanesti/valentina-pelinel-sta-fara-borcea-cel-putin-doi-ani

https://www.click.ro/vedete/romanesti/cristi-borcea-avut-grija-sa-si-aranjeze-familia-intre-cele-doua-puscarii

Roger E  Mosley car crash jpg
cub  anamaria prodan 2 png
marcela fota
Diogo Morgado ├«l interpreteaz─â pe Iisus, ├«n filmul ÔÇ×Fiul lui DumnezeuÔÇŁ (2014), regizat de Christophor Spencer  Produc╚Ťia poate fi urm─ârit─â anul acesta la PRO TV jpeg
baietel muscat de rechini 2 jpg
zodiac 600x400 jpeg
M─âd─âlina Ghenea 35 (3) jpg
bianca dragusanu si ema uta jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
politisti arestare
foto fb marius budai
regina elisabeta meghan markle jpeg
bolid incendiu PNG
Diogo Morgado ├«l interpreteaz─â pe Iisus, ├«n filmul ÔÇ×Fiul lui DumnezeuÔÇŁ (2014), regizat de Christophor Spencer  Produc╚Ťia poate fi urm─ârit─â anul acesta la PRO TV jpeg
parinti uk 2 jpg