Alexandru Athanasiu și Dan Nica, puşi sub control judiciar


    Athanasiu și Nica au fost înștiințați azi de procurorii DNA despre decizia lor
Athanasiu și Nica au fost înștiințați azi de procurorii DNA despre decizia lor

Foştii miniştrii Dan Nica, Alexandru Athanasiu şi Adriana Ţicău au fost puşi sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul „Microsoft 2”, a anunţat, luni, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), potrivit News.ro.

Alexandru Athanasiu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2003-2005, Dan Nica, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada 2000 - iulie 2004, şi Silvia Adriana Ţicău, secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor în perioada 2003 - iunie 2004 şi ministru al Comunicaţiilor în perioada iulie - decembrie 2004, au fost luni la DNA pentru a fi anunţaţi că a fost pusă în mişcare acţiunea peanlă în cazul lor, în dosarul „Microsoft 2”, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii DNA au mai dispus, în cazul foştilor miniştri Dan Nica şi Alexandru Athanasiu, luarea măsurii controlului judiciar. În cele 60 de zile cât vor fi sub control judiciar, Nica şi Athanasiu au interdicţie să comunice cu persoanele indicate de anchetatori şi sunt obligaţi să meargă la poliţie în zilele stabilite prin programul de supraveghere judiciară, să se prezinte la DNA sau la instanţă când sunt chemaţi, să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa şi să nu deţină sau să folosească arme. În plus, Alexandru Athanasiu are interdicţie de a părăsi ţara.

Alexandru Athanasiu a declarat, la ieşirea de la DNA, că va contesta măsura controlului judiciar. „Am intrat în posesia documentelor, ceea ce îmi permite să caut toate elementele necesare pentru a-mi dovedi nevinovăţia. Mai multe nu pot să vă spun, este indicaţia domnului procuror”, a precizat Dan Nica.

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
infidelitate jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
image
image
image
image
image
image
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
cumparaturi femeie magazine jpg
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg
baza rochie diana (gettyimages) jpg
Casa lui Capone jpg