Amenajează-ţi casa în funcţie de culoarea parchetului!

Ultima actualizare:
pardoseala verde
pardoseala verde

Parchetul este cea mai mare pată de culoare din casă şi, cu toate acestea, foarte puţini îl iau în calcul atunci când îşi aleg mobila şi decorează camera. În realitate, totul ar trebui să fie în funcţie de parchet.

Cele mai multe greşeli care se fac în amenajarea casei sunt legate de combinările nereuşite între parchet, mobilă şi decoraţiuni. „În general, oamenii îşi pun uşi şi parchet, apoi se chinuie să găsească mobila potrivită, fără să ia în calcul că pardoseala este un element foarte important al casei", spune designerul Cristina Joia.

Astfel, pardoseala poate avea culori diferite, de la bej, venghe, gri, până la verde crud. Sfatul specialistului este să mergi pe contraste. Spre exemplu, dacă la un mobilier colorat sunt potriviţi pereţi şi parchet deschis la culoare, iar la parchet roşcat, închis, sunt potrivite culori calde, de pământ, niciodată un albastru. De asemenea, dacă parchetul este din lemn masiv, în nuanţe naturale, se potriveşte un mobilier kaki (gen uniformă) şi canapele din material textil, care dau un aer mai natural şi elegant. O culoare de parchet ce imită bambusul poate fi combinată cu un mobilier asiatic, cu o canape joasă din material textil, cu ornamente din hârtie, care dau un aer oriental.

Pentru o amenajare rustică alege o pardoseală din lemn masiv (cireş, stejar), iar covorul poate lua forma unor imitaţii de piele de animal. Dacă stai la curte şi vrei o căsuţă desprinsă din natură, alege un parchet verde crud, care să imite iarba, pe care îl poţi combina cu mobilier deschis şi decoraţiuni în nuanţe puternice de portocaliu, roşu.

parchet verde
parchet verde

Casă de chirpici din Ciolpani, foto: adelaparvu.com


    parchet verde
parchet verde

Pentru a avea o locuinţă frumoasă, gândeşte în perspectivă! Nu combina tot felul de corpuri de mobilier şi decoraţiuni "la modă" care îţi plac, dar nu au nicio legătură cu stilul casei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net