Astăzi se deschide Litoralul pentru toţi! Tarife mici pentru o săptămână la mare

Ultima actualizare:

    Foto arhivă
Foto arhivă

Un sejur de o săptămână la mare costă doar 549 lei de persoană la un hotel de 5 stele, cu mic dejun inclus. Tariful scade până la 179 lei la un hotel de 1 stea, fără mic dejun.

De luni, 7 mai, românii vor şti unde găsesc bilete ieftine la mare în programul „Litoralul pentru toţi" - ediţia de primăvară-vară. Lista hotelurilor, pensiunilor şi agenţiilor de turism disponibile pentru această ofertă va fi postată pe site-urile organizatorilor: Asociaţia Litoral-Delta Dunării (www.asociatia-litoral.ro), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (www.fptr.ro) şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (www.anat.ro/minipreturi/litoral/).

Astfel, pentru 6 nopţi de cazare în perioada 7 mai - 17 iunie, turistul va plăti: 179 lei - la un hotel 1 stea, fără mic dejun; 209 lei - hotel 2 stele, fără mic dejun; 279 lei - hotel 2 stele, cu mic dejun; 379 lei - hotel 3 stele, cu mic dejun; 439 lei - hotel 4 stele, cu mic dejun; 549 lei - hotel 5 stele, cu mic dejun. Turiştii beneficiază şi de un „voucher de atracţii", ce oferă - din partea Consiliului Judeţean Constanţa - intrare gratuită la Acvariu, la Muzeul de Istorie şi Arheologie sau la Muzeul de Artă Populară. Voucherul este primit la cumpărarea pachetului turistic, de la orice agenţie ANAT din ţară.

„Nu este neapărat o economie, ci un sejur de 7 zile la mare pe care altfel oamenii nu şi l-ar permite. Sunt hoteluri de 3-4-5 stele unde poţi sta o săptămână cu sume modice. Vremea este superbă, iar minivacanţa de 1 Mai a dovedit că românii încep să se preocupe de suflet, nu doar de partea materială - casă, maşină... Dorinţa de a călători se poate realiza cu bani puţini în această perioadă, prin acest program. Decât să stai înţepenit acasă, în faţa televizorului, este mai ieftin să vii la mare. Sunt toate premisele ca anul acesta să fie mai mulţi turişti decât anul trecut, când au fost câteva zeci de mii", a declarat Cristian Bărhălescu, vicepreşedintele ANAT.

Speranţa într-un sezon turistic mult mai bun decât în anii precedenţi este întărită mai nou de un argument financiar. „Dacă bugetarilor le vor fi returnaţi banii reţinuţi din salariu, după alegeri, oamenii îşi vor putea petrece şi o vacanţă pe litoral", este încrezător Bărhălescu.

Oferta unei săptămâni la mare este irezistibilă ţinând cont şi de lipsa aglomeraţiei estivale. Plajele sunt curate şi goale, astfel că turiştii se pot simţi stăpânii unui domeniu întins cât vezi cu ochii - de nisip fin, cu apă de mare limpede şi un soare arzător. „Dacă vrei să savurezi plăcerea de a fi la mare, eu recomand din tot sufletul perioada asta. Nu e nebunie, decât oarece agitaţie în weekend. Plaja este liberă, nu te deranjează nimeni, nu auzi decât valurile şi pescăruşii", este şi părerea unui bucureştean, Florian, care trăieşte la Vama Veche jumătate de an. Florian este angajat la o terasă de pe plajă împreună cu alţi tineri din Capitală şi spune că are cel mai bun job din lume dintr-un motiv anume: „Iubesc Vama oricum, dar în perioada asta o ador. Este doar a mea".

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net