ATENŢIE! Mieii sub 10 kg sunt periculoşi pentru sănătate
Nutriţionistul ne recomandă să cumpărăm miei care au minimum 13 - 14 kg.
"Un miel de 5-6 kg, de exemplu, are foarte mult colagen, iar asta îl face indigest. Cel mic, după ce l-ai pus la cuptor, nu mai rămâne nimic din el, are foarte multă apă şi colagen. Colagenul este gelatina care dă şi piftia. Mielul mic nu este sănătos. Are şi foarte multe substanţe care îngreunează foarte tare metabolismul. Pentru cei care suferă de probleme digestive, bilă, pancreas, este periculos mielul mic", a explicat, pentru Realitatea TV, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Un alt sfat al specialistului este să fim foarte atenţi la botul şi copitele mielului, ca să nu cumpărăm câine: "La organe este foarte uşor să te înşeli, mai ales dacă nu ştii bine anatomia ficatului. Trebuie să ne uităm dacă e proaspăt, să nu aibă mâzgă, să nu miroasă, iar când apăsăm carnea, dacă mielul e proaspăt, trebuie să revină repede la forma iniţială".
În ceea ce priveşte preţul cărnii de miel, acesta va fi între 22 şi 24 de lei kilogramul în carcasă, a declarat secretarul general al Federaţiei Agrostar, Tudor Dorobanţu.