Atenţie, soseşte trenuleţul cu băuturile tale!
V-ar plăcea o terasă în care comanda vine cu trenul iar pe post de ospătar este o locomotivă? O astfel de iniţiativă a devenit realitate pe o terasă din Bucureşti. Fiecare masă este o gară, iar pentru a cere o bere sau un suc trebuie să compostezi un meniu sub forma unui bilet de tren.
Bd. Barbu Văcărescu nr 164. La 10 metri deasupra Lacului Tei, în curtea Hotelului Caro, într-un oază de verdeaţă unde oricine ar vrea să aibă biroul de la serviciu, s-a deschis de două săptămâni terasa "La Trenuleţe".
Nu ai bani de mare sau vrei să simţi mai devreme senzaţia unică de a fi în afara Capitalei? Nimic mai simplu.
Te aşezi la masa pe care scrie "Constanţa", ai apa la picioare, iar trenul care îţi aduce comanda chiar scoate zgomote reale.
Nu mai contează că numele oraşului este scris pe un carton, trenul este în miniatură, iar apa nu este Marea Neagră ci Lacul Tei.
"Am folosit 1,5 km de cabluri pe care le-am montat timp de trei săptămâni. Am investit în jur de 20.000 de euro. Sistemul este coordonat de un calculator", ne-a explicat patronul Mihai Crăciun cum funcţionează terasa-nod feroviar.
Există şi reguli: nu pune mâna pe şine, nu pune mâna pe comandă dacă nu este a ta chiar dacă trece prin dreptul tău.
Preţurile? O cafea şi un ceai costă 5 lei, o apă şi un suc 6 lei iar o bere între 7 şi 10 lei.
"Trenurile chiar deraiază", este una dintre regulile stabilimentului notată pe meniu pentru cei care cred că totul este o glumă.
Etapa 1. Clienţii pun comanda sub formă de bilet de tren în “locomotiva-ospătar”
Etapa 2. De la bar produsele solicitate sunt puse în vagoanele unui tren
Etapa 3. Garnitura care aduce sucul sau berea nu opreşte decât la “masa-gară”
Etapa 4. Pentru a plăti, se pune cartonaşul cu anunţul “nota vă rog”, în “locomotiva-ospătar”
Etapa 5. Nota soseşte cu un tren special cu care se întoarce şi restul