Avertismentul unui avocat, după recensământ 2022! „Urmează o avalanșă de procese”

Ultima actualizare:

Un cunoscut avocat a tras un semnal de alarmă după încheierea recensământului din 2022. Acesta avertizează că urmează un „o avalanșă de procese”. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el amintește că s-au cheltuit „80 de milioane de euro, din bani publici”.

Avertismentul unui avocat, după recensământ 2022!
Avertismentul unui avocat, după recensământ 2022!

Avocatul Gheorghe Piperea consideră că „recensământul hibrid” a fost un „eșec răsunător”. Totodată, acesta a menționat ce crede că va face mai departe Institutul Național de Statistică „ca să îi iasă măsurătorile prognozate”.

Citește și: Recensământ cu probleme. Voi v-ați confruntat cu această situație?

„Mai mult de 1,5 milioane de persoane din „ținta” de 19 milioane au rămas complet nerecenzați. În București situația este cea mai ridicolă pentru INS și primării - peste 450 de mii de persoane (30% din populația de 1,8 milioane*) nu s-au recenzat”, a scris avocatul pe pagina sa de Facebook.

Ca să îi iasă măsurătorile prognozate, INS va apela acum la „date agregate”, adică la informații care sunt deja în sistem - la evidența populației, la cadastru și la registrele agricole, la serviciile de informații, la autoritatea electorală, la bănci etc.

Vezi și: Magazinele unde poate fi folosit ajutorul de 250 de lei! Pensionarii au voie la fast food, dar nu și în marile supermarketuri

Să vedem cum se vor respecta dispozițiile legale relative la protecția datelor cu caracter personal (GDPR) - probabil că nu se vor respecta și vor ieși scandaluri administrative și judiciare. Ceea ce, pentru un răutăcios justițiar ar trebuie să fie un motiv de entuziasm. Numai că, în acest demers eșuat s-au cheltuit deja 80 de milioane de euro, din bani publici., a adăugat Gheorghe Piperea în postarea de pe pagina sa de Facebook.

Avocatul Gheorghe Piperea anunță o „avalanșă de procese”, după recensământ 2022

În mesajul său de pe rețeaua de socializare, avocatul transmite că mii de oameni au fost amendați și câteva milioane au fost amenințați cu amenda, în timp ce alții au fost ținuți la cozi la centrele de recenzare.

Nu rata nici: Recensământul 2022 se amână, din nou. Când vor bate recenzorii la ușă?

Vă reamintim că pentru recensământul 2022 au fost înființate aproximativ 700 de centre pe întreg teritoriul României, iar procesul de recenzare trebuia să fie finalizat până la data de 17 iulie. Autoritățiile s-au văzut nevoite să prelungească termenul limită de două ori (24 iulie și 31 iulie).

Citește și: Recensământ 2022, ultima strigare! S-a prelungit din nou termenul

„Sarcastic, mai mult de două milioane de inși care s-au „autorecenzat” au fost anunțați că au greșit operațiunea digitală (mă întreb dacă au luat-o toți, de la capăt, cu recenzarea față în față sau, dimpotrivă, au omis să o facă și au fost supuși riscului de amendă).

Câteve mii de oameni au fost amendați și câteva milioane au fost amenințați cu amenda (că nu prea avea frici populația), mii de inși au fost ținuți ore întregi la cozi, la 'centrele de recenzare'”, a scris avocatul.

„În plus, urmează o avalanșă de procese, care vor mai alimenta un picuț rolul instanțelor, care este, desigur, foarte aerisit”, a adăugat Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.

Recensământ 2022. Cine poate primi amenzi?

Conform INS, un număr de 18,15 milioane de persoane s-au înregistrat până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare. Asta înseamnă 95,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la 1 decembrie 2021, transmite Institutul Național de Statistică.

Vezi și: Câți locuitori mai are, de fapt, România? Scădere dramatică în ultimii 10 ani

În același comunicat, INS a mai precizat că primele rezultate ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 (RPL 2021) vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete şi finale să fie făcute publice la finalul anului 2023.

Odată cu încheierea procesului de recenzare, avocatul Gheorghe Piperea a precizat că „nu se mai pot aplica legal amenzi pentru refuzul recenzării.” Tototdată, cei care au fost sancționați „pot face plângere la judecătoria de domiciliu, în termen de 15 zile.”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net