Avertizare meteo de ger în toată țara. Temperaturile vor coborî până la -18 grace Celsius

Meteorologii au emis o avertizare de ger pentru toată țara. Temepraturile vor coborî și până la -18 grade Celsius. Avertizarea este valabilă de marți până joi.

Meteorologii anunță ger în toată țara în rumătoarele zile. Foto: Shutterstock
Meteorologii anunță ger în toată țara în rumătoarele zile. Foto: Shutterstock

Specialiștii atrag atenția că vântul va amplifica senzația de frig. De marți, 11 ianuarie, ora 20, până joi, 13 ianuarie, ora 18, meteorologii anunță că va fi deosebit de rece și ger dimineața și noaptea. 

Frigul se va resimți la început în zonele din nord-vest și centru, unde minimele vor coborî până la -15 grade, iar în noaptea de miercuri spre joi se va instala în toată țara. Valorile minime se vor situa, în general, între -18 și -8 grade. Nici ziua temperaturile nu vor mai trece de pragul de 0 grade.

Vântul va mai bate cu putere până miercuri

Vântul va mai avea intensificări în estul și sud-estul țării, în noaptea de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie), dar în diminuare și restrângere ca arie.

Meteorologii au emis și un Cod galben de vânt în mai multe județe, valabil până marți, 11 ianuarie, ora 23.

Atenţionarea Cod galben vizează judeţele: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi.

Temperaturile vor coborî până la -8 grade în București

Meteorologii au emis, marți, o prognoză specială pentru București, în care anunță frig până joi seara. Minimele vor ajunge miercuri şi la -8 grade.

Vântul va continua să sufle moderat în noaptea de marți spre miercuri, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperatura minimă va fi de -6...-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

De miercuri dimineață până joi la ora 8.00, vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar minima va fi de -8...-6 grade.

Apoi, până joi seara, vremea va fi rece, mai ales dimineața. Cerul va avea înnorări în primele ore ale intervalului, apoi se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net