Biserica Rom├ón─â, despre scandalul buletinelor electronice: ÔÇ×Oamenii au temeri excesive ╚Öi nejustificateÔÇŁ

image
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, îndeamnă credincioșii la luciditate și discernământ

Scandalul buletinelor electronice ia amploare, motiv pentru care Biserica Română vine cu câteva precizări menite să pună capăt acestei isterii. Iată ce a declarat pentru Click! Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, dar și ce îi sfătuiește pe credincioși.

Cartea electronic─â de identitate, pe care o vom primi ├«n vara anului viitor, a iscat discu╚Ťii aprinse ├«n cadrul dezbaterii publice organizate de Ministerul de Interne. Foarte mul╚Ťi dintre participan╚Ťi au contestat cipul care se reg─âse╚Öte ├«n noul document ╚Öi care ar face referire, ├«n opinia unora, la Diavol, Apocalips─â ╚Öi sf├ór╚Öitul lumii. Iat─â care este pozi╚Ťia oficial─â a Bisericii Rom├óne cu privire la noile buletine ╚Öi motivele care au dus la declan╚Öarea unei astfel de isterii.

Scandalul buletinelor electronice: ÔÇ×Ni se pune ├«n pericol ├«ns─â╚Öi M├óntuireaÔÇŁ

Documentul electronic ├«i sperie teribil pe unii dintre rom├óni, mai exact pe cei mai s─âraci cu duhul ╚Öi cu mare fric─â de Dumnezeu, de╚Öi aceast─â asociere a buletinului cu Divinitatea este absolut ridicol─â ╚Öi absurd─â. Oamenii cred c─â, odat─â cu implementarea noului sistem, va veni Apocalipsa. Nu se ╚Ötie exact c├ónd ╚Öi sub ce form─â, dar clar vom disp─ârea cu to╚Ťii de pe fa╚Ťa p─âm├óntului. Mai mult, unii sunt de p─ârere c─â num─ârul 666, care ar fi imprimat ├«n fa╚Ťa numelui posesorului, l-ar condamna pe acesta la focul ve╚Önic al Iadului. Se pomene╚Öte despre Antichrist, despre sf├ór╚Öitul existen╚Ťei umane, despre diavol ╚Öi ├«ngeri c─âzu╚Ťi. Alte persoane stau cu teama ca nu cumva, odat─â ce intr─â ├«n posesia buletinului, s─â nu fie urm─ârite de autorit─â╚Ťi. Ei sunt de p─ârere c─â statul roman nu are nimic mai bun de f─âcut dec├ót s─â-i spioneze ╚Öi s─â-i subjude ca pe ni╚Öte sclavi.

Discu╚Ťiile care au avut loc ├«n timpul dezbaterii au durat nu mai pu╚Ťin de opt ore, de╚Öi, ├«n mod normal, trebuiau s─â ╚Ťin─â cel mult 60 de minute. Iat─â c├óteva fr├ónturi din timpul dezbaterii, a╚Öa cum au fost ├«nregistrate ╚Öi prezentate de digi24.ro.

Avocat, participant: ÔÇ×S─â ni se spune dac─â noua carte ├«n cipul ei sau ├«n suportul de stocare con╚Ťine ╚Öi o mic─â anten─â GPS care poate fi localizat─â oriunde!ÔÇŁ

C─ât─âlin Giulescu, director Eviden╚Ťa Popula╚Ťiei: ÔÇ×Ave╚Ťi telefon? Ave╚Ťi acolo un astfel de dispozitiv. Cipul trebuie conectat la o surs─â de energie, cipul pe care urmeaz─â s─â ├«l introducem nu are, cartea de identitate nu este prev─âzut─â cu baterieÔÇŁ.

Lucre╚Ťia Pl─âcint─â, participant: ÔÇ×Actuala lege ne propune  s─â  alegem ├«ntre dou─â rele, dou─â tipuri de ├«nchisori. Primul se refer─â la varianta electronic─â, pentru c─â ├«ntruchipeaz─â visul tuturor dictatorilor de a de╚Ťine control total asupra supu╚Öilor.Pe plan religios ni se pune ├«n pericol ├«ns─â╚Öi m├óntuirea, pentru c─â numele de botez e asociat cu num─ârul al c─ârui semn este 666ÔÇŁ.

C─ât─âlin Giulescu, director Eviden╚Ťa Popula╚Ťiei: ÔÇ×Dvs ave╚Ťi op╚Ťiunea unui document de identititate simpluÔÇŁ.

image
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, îndeamnă credincioșii la luciditate și discernământ

Biserica Rom├ón─â ╚Öi scandalul buletinelor electronice: ÔÇ×Problema nu e de natur─â teologic─âÔÇŁ

ÔÇŁAnumite reactii referitoare la noile c─âr╚Ťi de identitate anun╚Ťate de MAI sunt provocate, probabil, de ne├«n╚Ťelegerea deplin─â a con╚Ťinutului acestui proiect (explicat deja de autorit─â╚Ťi), dar ╚Öi de temeri excesive ╚Öi nejustificate din punct de vedere teologicÔÇŁ, a declarant pentru Click! Vasile B─ânescu, purt─âtorul de cuv├ónt al Patriarhiei Rom├óne. ÔÇ×Problema c─âr╚Ťii de identitate nu este una de natur─â teologic─â, ci administrativ─â. Este vorba despre identitatea noastr─â de tip cet─â╚Ťenesc, nu despre identitatea noastr─â ad├ónc─â, spiritual─â, religioas─â. A╚Öa cum au anun╚Ťat autorit─â╚Ťilek, se va crea ╚Öi posibilitatea de a avea o carte de identitate simpl─â pentru cet─â╚Ťenii care nu vor carte de identiate cu cip. Exist─â, a╚Öadar, posibilitatea de a nu opta pentru eliberarea unui asemenea document electronic. P─âstrarea acestei op╚Ťiuni este foarte important─â ╚Öi coincide cu respectul fa╚Ť─â de sensibilit─â╚Ťile religioase ale unor cet─â╚Ťeni. Hot─âr├órea nr. 638/2009 a Sf├óntului Sinod al Bisericii Ortodoxe Rom├óne referitoare la pa╚Öapoartele biometrice, care au suscitat discu╚Ťii similare ├«n anul 2009, r─âm├óne un ├«ndemn mereu actual la discern─âm├ónt ╚Öi luciditateÔÇŁ, a mai spus Vasile B─ânescu.

Hotărârea Sfântului Sinod din 2009

ÔÇ×Sf├óntul Sinod ├«ndeamn─â clerul, monahii ╚Öi credincio╚Öii s─â r─âm├ón─â statornici ├«n credin╚Ťa ├«n M├óntuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului ╚Öi al mor╚Ťii, s─â sporeasc─â ├«n rug─âciune ╚Öi fapte bune, vie╚Ťuind cre╚Ötine╚Öte ├«n familie, m─ân─âstire ╚Öi societate, f─âr─â a r─âsp├óndi panic─â ╚Öi ├«ngrijorare prin preocupare excesiv─â pentru lucruri trec─âtoareÔÇŁ.

Cite╚Öte ╚Öi: 

Afacerea ÔÇŁbuletinulÔÇŁ. Cum au ajuns s─â figureze la o adres─â 5.000 de oameni

charlene printul albert2 jpg
alex velea ruby jpeg
FotoJet jpg
Catrinel Sandu
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg
Young Jack Sparrow in new Pirates of the Caribbean movie trailer jpeg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
arsinel actor jpg
image
image
image
image
george simion freza noua iunie 2022 jpg
calendar ortodox 2021 28 iunie sf chir ioan png
foto1 copy jpg
fosssto1 copy jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
image png