Câte zile libere au elevii în vacanța de primăvară

Ultima actualizare:

    Proiectul de dublare a alocaţiilor în anul 2020 a fost adoptat de plenul Camerei DeputaţilorFOTO: Click!
Proiectul de dublare a alocaţiilor în anul 2020 a fost adoptat de plenul Camerei DeputaţilorFOTO: Click!

Circa 3 milioane de elevi și profesorii lor iau vacanță de vineri, 19 aprilie, după ultima oră de curs. De sâmbătă, 20 aprilie, începe vacanța de primăvară. Câte zile libere au elevii și profesorii.

Circa 3 milioane de elevi și profesorii vor lua vacanță, vineri 19 aprilie, după ultima oră de curs. Vor fi liberi până pe 5 mai, inclusiv. Foarte multe școli au programat în această săptămână, 15 – 19 aprilie, ”Școala altfel”, iar elevii nu învață, ci participă la activități educative în afara școlii.

Începe vacanța de primăvară!

În această săptămână, majoritatea elevilor și profesorii au activități mai plăcute, sunt la ”Școala altfel” și vizitează locuri interesante, merg la teatru ori la fabricile de dulciuri.

Vineri, 19 aprilie, după ultima zi de curs, va începe vacanța de primăvară care va dura 16 zile, adică până pe 6 mai.

Minivacanță pentru bugetari, din 26 aprilie

Bugetarii pot pleca de Paște într-o minivacanță prelungită! Guvernul a stabilit ca 30 aprilie să fie zi liberă. Acesteia i se alătură alte cinci zile, 26, 27, 28, 29 aprilie și 1 mai, astfel că se va sta acasă nu mai puțin de șase zile legate.

”Guvernul a stabilit ca data de 30 aprilie să fie zi liberă pentru salariații din sectorul bugetar, având în vedere că miercuri, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii. Măsura este adoptată și pentru recuperarea capacității de muncă a angajaților, dar și pentru stimularea turismului”, au anunțat autoritățile.

Astfel, angajații la stat vor întra în vacanță de vineri, 26 aprilie, și se vor întoarce la lucru joi, 2 mai, după șase zile libere. Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă.

Pentru recuperarea zilei de 30 aprilie, instituţiile publice îşi vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 mai, potrivit planificărilor stabilite.

Citește și când se dau Evaluările naționale la clasele mici

Citește și când este admiterea la liceu și cum se calculează mediile

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net