Caz de sclavie descoperit la Borşa. Mai multe persoane cu probleme psihice, forțate la muncă

Caz incredibil descoperit de poliţiştii şi anchetatorii din Maramureş. Mai multe persoane cu probleme psihice au fost supuse la muncă forţată la ferme şi pensiuni din Borşa timp de mai mulţi ani, informează adevarul.ro. Victimele erau tratate exact ca sclavii: nu erau plătite pentru munca depusă şi, pentru a nu fugi, au fost lăsate fără acte şi erau ameninţate cu bătaia.

Capii reţelei au fost reţinuţi. Fotografii: DIICOT/ Vasile Dale
Capii reţelei au fost reţinuţi. Fotografii: DIICOT/ Vasile Dale

Reţeaua a fost descoperită de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş.

Totul a pornit în urma unor sesizări ale localnicilor, iar supravegherea a durat un an şi jumătate, timp în care oamenii legii şi-au dat seama că persoane vulnerabile, internate în centre de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap, din judeţului Vrancea, plecau de acolo fără a se mai ştii de ele.

Ele erau de fapt racolate şi exploatate la pensiuni, gospodării şi ferme din judeţul Maramureş. În total, au fost descoperite şapte persoane vulnerabile cu handicap psihic.

Bărbaţii erau cazaţi în condiţii insalubre
Bărbaţii erau cazaţi în condiţii insalubre

Chiar dacă ştiau la ce să se aştepte când au declanşat operaţiunea, anchetatorii care au urcat la stâna din munţi unde erau ţinuţi cei 7 au rămas impresionaţi de ceea ce au descoperit: oamenii cu handicap erau obligaţi să locuiască în spaţii insalubre.

Conform presei locale, capii reţelei erau doi soţi, porecliţi de localnici „ai lui Brânzosu“, care deţin mai multe afaceri în zonă.

Dormeau pe paturi fără saltele
Dormeau pe paturi fără saltele

Capul reţelei l-a cunoscut pe reprezentantul centrului din Focşani, unde erau internaţi bărbaţii, la pensiunea pe care acesta o deţine în Borşa.

Aici s-au pus bazele „afacerii“ în care persoanele cu handicap au fost ameninţate, bătute şi ţinute în condiţii mizere.

Mâncarea zilnică era o ciorbă cu cartofi
Mâncarea zilnică era o ciorbă cu cartofi

Conform declaraţiilor localnicilor, e vorba de o practică veche de peste 15 ani şi despre o reţea mult mai amplă decât cea identificată de poliţişti şi procurori.

În urma percheziţiilor, liderul reţelei, dar şi alţi traficanţi, au fost duşi la audieri la sediul DIICOT Maramureş şi, ulterior, au ajuns în arest.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net