Cea mai bună prietenă a Luizei Melencu, despre discuția cu procurorii: «Îmi ziceau că sunt de etnie romă»

Ultima actualizare:
Gheorghe  Dincă, 66 de ani
Gheorghe Dincă, 66 de ani

Continuă cercetările în cazul crimelor de la Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Luiza Melencu (18 ani), răpită pe 14 aprilie, şi pe Alexandra Măceşanu (15 ani), sechestrată pe 24 iulie. Individul de 66 de ani se află după gratii de 84 de zile. Colegele Luizei au fost audiate, miercuri, 16 octombrie, la IPJ Dolj. Fetele au dezvăluit, revoltate, ce întrebări le-au fost adresate.

Ecourile atrocităţilor comise de Gheorghe Dincă nu s-au stins, iar anchetatorii continuă să investigheze cazul care a cutremurat România. Trei dintre colegele Luizei Melencu au fost audiate miercuri, la Craiova, de anchetatorii DIICOT, la sediul IPJ Dolj. Fetele au răspuns la întrebările investigatorilor despre Luiza, întrebări, în bună măsură, aceleaşi cu cele primite şi în vară, când tinerele au fost, de asemenea, audiate în dosarul înregistrat după ce colega lor din Dioşti (Dolj) a dispărut fără urmă. 

Luiza  Melencu, 18 ani
Luiza Melencu, 18 ani

Tinerele au mărturisit că s-au simţit chiar umilite în timpul audierii, dincolo de faptul că li s-a părut ciudat că anchetatorii insistă foarte tare pe întrebări de tipul „Ce haine purta Luiza? Erau de firmă?“. Alina Toboşaru, cea mai bună prietenă a Luizei, a detaliat discuţia cu procurorii, mărturisind că în cazul primei audieri s-a simţit umilită, scrie adevarul.ro. 

«Luiza nu umbla prin baruri și nu fuma»

Alexandra  Măceșanu, 15 ani
Alexandra Măceșanu, 15 ani

„O oră şi jumătate m-au ţinut în birou. M-au întrebat de mai multe ori cum era Luiza, ce fel de haine purta, dacă avea prieten, dacă a avut mai mulţi iubiţi. De cele mai multe ori m-au întrebat ce fel de haine purta. Le-am spus că era o fată bună, că învăţa bine, că nu umbla prin baruri, nu fuma. Ei iar mă întrebau aceleaşi lucruri. Nu înţeleg de ce pun întrebările astea”, a povestit colega Luizei. Fata a spus că în iulie, înainte de dispariţia Alexandrei, a mai fost audiată de procurorii DIICOT de la Craiova. „Şi ei m-au întrebat aceleaşi lucruri. Atunci, râzând, îmi spuneau că Luiza sigur a fugit cu un Făt Frumos. Mie îmi ziceau că sunt de etnie romă, că de ce nu m-am măritat la 14 ani, aşa cum e obiceiul la noi. M-am simţit umilită atunci”, a mai spus tânăra. 


    Alexandra  Măceșanu, 15 ani
Alexandra Măceșanu, 15 ani

Alina Toboşaru şi-a amintit că în luna iulie i-au fost arătate fotografii cu mai mulţi bărbaţi. „Doi din poze i-am recunoscut, erau un coleg şi un fost coleg. Mai era un bătrân într-o fotografie, care semăna cu Gheorghe Dincă, dar nu sunt sigură că era el. Un bărbat în vârstă, chel, cu un tricou alb cu dungi albastre, cu o privire foarte dură”, a încheiat fata.

Citește și:

Crimele de la Caracal. Avea doar 9 ani când a fost abuzată sexual de Gheorghe Dincă

Cum arată butoiul în care Gheorghe Dincă le-ar fi ars pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net