Cereţi bon fiscal când mergeţi la stomatolog!

Ultima actualizare:

Inspectorii ANAF sunt cu ochii pe stomatologi. Şi asta pentru că un procent uriaş dintre medicii dentişti din România nu îşi declară integral veniturile. Şi nu e vorba de câţiva, ci de 80% dintre ei. În condiţiile în care preţurile la stomatolog au devenit, în unele locuri, de-a dreptul uriaşe!

Inspectorii ANAF  au luat în vizor  cabinetele stomatologice
Inspectorii ANAF au luat în vizor cabinetele stomatologice

Fiscul îi va atenționa pe dentiști

Aşadar, mai întâi, toţi medicii stomatologi care profesează în România vor primi câte o scrisoare de informare de la Fisc cu explicaţii despre cum să-şi declare veniturile şi să plătească taxele corect pentru a respecta legea, apoi, inspectorii vor verifica cont cu cont. Unde vor găsi nereguli se vor aplica amenzi. Având în vedere că este vorba de un procent de 80 la sută, după cum a informat preşedintele ANAF, inspectorii par să fie foarte ocupaţi în perioada următoare.

Undeva la 80% nu declară integral veniturile pe care le realizează. Vom încerca să-i conştientizăm că este important să aibă casă de marcat, să înregistreze fiscal toate sumele de bani obţinute. Am constatat că sumele sunt foarte mici faţă de preţurile care se practică şi de numărul de persoane care apelează”, a informat Lucian Heiuş, preşedintele ANAF.

Și profesorii au fost luați în colimator
Și profesorii au fost luați în colimator

Cu ochii şi pe profii care dau meditaţii

Este normal ca şi beneficiarii acestor servicii să solicite bon fiscal, aşa cum este normal când plătesc sumele de bani”, a declarat Heiuş, referitor la cabinetele stomatologice, potrivit profit.ro.

Şi nu doar pe stomatologi au pus ochii inspectorii ANAF. Potrivit preşedintelui ANAF, verificările vor fi extinse şi în cazul profesorilor pentru veniturile din meditaţii, precum şi al celor care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor şi din activităţi de înfrumuseţare. Şi aceştia au primit informări încă din luna aprilie că trebuie să-şi declare corect veniturile.

Aici avem şi suntem în fază finală de a semna un protocol cu câteva asociaţii mari ale industriei, ale firmelor care lucrează în acest domeniu şi care sunt cumva foarte nemulţumiţi.(...) Plătesc toate impozitele şi taxele, plătesc poate chirii pentru spaţiile unde îşi desfăşoară activitatea şi ei ne sesizează că există o concurenţă neloială în acest sens şi vom semna aceste protocoale de colaborare cu aceste asociaţii. Şi ei ne-au promis că ne vor informa şi ne vor da informaţii sigure unde se desfăşoară şi cine practică cumva această meserie fără să fie autorizat sau fără să fie fiscalizat”, a declarat Heiuş, potrivit Ager­pres. De asemenea, Fiscul ar putea declanşa verificări şi în privinţa veniturilor obţinute din închiriere pe platforme precum Booking şi Airbnb.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net