Cereţi bon fiscal când mergeţi la stomatolog!

Inspectorii ANAF sunt cu ochii pe stomatologi. Şi asta pentru că un procent uriaş dintre medicii dentişti din România nu îşi declară integral veniturile. Şi nu e vorba de câţiva, ci de 80% dintre ei. În condiţiile în care preţurile la stomatolog au devenit, în unele locuri, de-a dreptul uriaşe!

Inspectorii ANAF  au luat în vizor  cabinetele stomatologice
Inspectorii ANAF au luat în vizor cabinetele stomatologice

Fiscul îi va atenționa pe dentiști

Aşadar, mai întâi, toţi medicii stomatologi care profesează în România vor primi câte o scrisoare de informare de la Fisc cu explicaţii despre cum să-şi declare veniturile şi să plătească taxele corect pentru a respecta legea, apoi, inspectorii vor verifica cont cu cont. Unde vor găsi nereguli se vor aplica amenzi. Având în vedere că este vorba de un procent de 80 la sută, după cum a informat preşedintele ANAF, inspectorii par să fie foarte ocupaţi în perioada următoare.

Undeva la 80% nu declară integral veniturile pe care le realizează. Vom încerca să-i conştientizăm că este important să aibă casă de marcat, să înregistreze fiscal toate sumele de bani obţinute. Am constatat că sumele sunt foarte mici faţă de preţurile care se practică şi de numărul de persoane care apelează”, a informat Lucian Heiuş, preşedintele ANAF.

Și profesorii au fost luați în colimator
Și profesorii au fost luați în colimator

Cu ochii şi pe profii care dau meditaţii

Este normal ca şi beneficiarii acestor servicii să solicite bon fiscal, aşa cum este normal când plătesc sumele de bani”, a declarat Heiuş, referitor la cabinetele stomatologice, potrivit profit.ro.

Şi nu doar pe stomatologi au pus ochii inspectorii ANAF. Potrivit preşedintelui ANAF, verificările vor fi extinse şi în cazul profesorilor pentru veniturile din meditaţii, precum şi al celor care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor şi din activităţi de înfrumuseţare. Şi aceştia au primit informări încă din luna aprilie că trebuie să-şi declare corect veniturile.

Aici avem şi suntem în fază finală de a semna un protocol cu câteva asociaţii mari ale industriei, ale firmelor care lucrează în acest domeniu şi care sunt cumva foarte nemulţumiţi.(...) Plătesc toate impozitele şi taxele, plătesc poate chirii pentru spaţiile unde îşi desfăşoară activitatea şi ei ne sesizează că există o concurenţă neloială în acest sens şi vom semna aceste protocoale de colaborare cu aceste asociaţii. Şi ei ne-au promis că ne vor informa şi ne vor da informaţii sigure unde se desfăşoară şi cine practică cumva această meserie fără să fie autorizat sau fără să fie fiscalizat”, a declarat Heiuş, potrivit Ager­pres. De asemenea, Fiscul ar putea declanşa verificări şi în privinţa veniturilor obţinute din închiriere pe platforme precum Booking şi Airbnb.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

FotoJet (1) jpg
alin oprea logodna medana 4 jpg
cub Kirstie Alley
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
concediu ingrijirea copilului jpg
michael kutcher and ashton kutcher jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Top 20 cele mai bune gadgeturi pe care le poți oferi cadou, sursă foto: Pixabay
idei de cadouri cu un buget de 100 de lei jpg
Structura anului școlar 2023  Cum vor învăța elevii
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
shutterstock 2097257428 jpg