Comuna în care localnicii nu vor să muncească. Primarul disperat aduce femei din Asia

Ultima actualizare:

    În comuna Bărbăteşti, oamenii refuză să lucreze pentru salariul minim pe economieFoto: wikipedia.org
În comuna Bărbăteşti, oamenii refuză să lucreze pentru salariul minim pe economieFoto: wikipedia.org

Autorităţile din comuna vâlceană Bărbăteşte se confruntă cu o situaţie inedită. Oficialii sunt nevoiţi să angajeze croitorese din Bangladesh întrucât localnicii refuză să muncească pe salariul minim pe economie.

Muncitoarele din Bangladesh sunt aşteptat la fabrica de confecţii textile din comuna Bărbăteşti, care a fost deschisă în urmă cu un an. De atunci, patronii şi primarul încearcă să recruteze persoane care să confecţioneze haine pentru englezi. 

„Când am adus acest investitor în Bărbăteşti am crezut că se vor bate oamenii pe cele 300 de locuri de muncă. Din păcate, nu a fost aşa. Fabrica are acum doar 28 de angajaţi din toată zona, de pe lângă Horezu. Degeaba am lipit afişe prin staţiile de autobuz şi am mers prin comune, pe la primării, să le spunem că avem locuri de muncă, că organizăm cursuri de calificare. N-a venit nimeni, oamenii nu vor să muncească”, declară primarul Constantin Banacu, potrivit adevarul.ro.

La apelul disperat al edilului au răspuns deja autorităţile din Bangladesh, care ar putea trimite în judeţul Vâlcea câteva zeci de muncitoare.  

„La o întâlnire a Camerei de Comerţ şi Industrie am zis că suntem dispuşi să apelăm şi la forţă de muncă din China sau Filipine. La scurt timp am primit un telefon din partea unui reprezentant al Ambasadei Republicii Bangladesh în România. Mi-a spus că ei au oameni în Piteşti şi în alte câteva oraşe, şi că ar putea trimite şi la noi muncitoare, că sunt foarte  bune în domeniul confecţiilor textile. M-aş bucura să aducă măcar 50 sau 60 de persoane, că avem unde să le cazăm”, mai spune alesul local. 

Pentru munca prestată în fabrica de confecţii din Bărbăteşti, muncitoarele din Bangladesh vor primi salariul minim pe economie, bonuri de masă şi cazare. Primăria are disponibile spaţii de cazare în două şcoli dezafectate din localitate.  î

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net