Cum alegi vinul pentru masa de Revelion. Cele mai bune recomandări
Trebuie să ştii ce mănânciVinurile albe se servesc la mâncăruri uşoare cum ar fi carne de peşte, de pui, fructe de mare sau sosuri cremoase, iar vinurile roşii pot fi combinate cu carnea roşie adică cea de porc sau de vită. Dacă vei servi mâncăruri picante, atunci va trebui să pui pe masă un vin dulce.
Alege regiuneaŢări precum Franţa, Italia sau Germania produc vinuri de sute de ani. Dacă alegi un vin din aceste ţări, cu siguranţă nu vei da greş. Asta nu înseamnă că vinurile din ţara noastră nu sunt bune. Regiunea Cotnari este renumită pentru calitatea vinurilor sale.
Fii atent la etichetă!Eticheta trebuie să fie scrisă corect şi lizibil, trebuie să fie bine lipită pe sticlă, să conţină informaţii despre producător, despre îmbuteliere şi despre anul în care vinul a fost produs. Dacă eticheta nu este în regulă, este posibil ca vinul să fie contrafăcut sau să nu fi fost depozitat în condiţii favorabile.
Cere şi părerea invitaţilorCând cumperi vin, este bine să ceri şi părerea invitaţilor pe care îi vei avea la masă. Astfel, ţinând cont şi de gusturile lor, vei avea o petrecere reuşită, iar toată lumea va fi mulţumită. Dacă părerile sunt împărţite, cumpără câte o sticlă din fiecare sortiment.
Compară preţurile între eleCompară preţurile între ele şi caută acele produse pe care le găseşti la reducere. Nu uita că în perioada sărbătorilor foarte multe magazine au reduceri substanţiale la vinuri, chiar şi la cele vechi şi de calitate superioară.
Cum asortezi vinul cu mâncarea?- pentru gustări un Sherry sec, vinul de Madeira sau Vermutul sunt cele mai recomandate;- vinurile roşii se servesc la felul principal, atunci când se potrivesc cu acesta;- vinurile roze pot fi servite alături de fructe de mare sau salate;- vinurile albe se servesc cu sortimente de carne albă, fructe de mare şi carne de pasăre;