Cum au jefuit românii 636 de biserici din Statele Unite

Ultima actualizare:

    Donaţiile către sute de biserici  din Florida au ajuns în buzunarele infractorilor      Fotografii: Google Maps/ Realtor
Donaţiile către sute de biserici din Florida au ajuns în buzunarele infractorilor Fotografii: Google Maps/ Realtor

Şase români care locuiau de mai mulţi ani în Florida au fost arestaţi după ce au jefuit nu mai puţin de 636 de biserici din Statele Unite ale Americii, daunele depăşind 740.000 de dolari. Poliţia din Florida a furnizat pentru „Adevărul”, în exclusivitate, rechizitoriul acestui caz ce a făcut ocolul Americii.

Au dat iama în fondurile destinate oamenilor săraci!  Patru dintre cei şase români care au jefuit peste 600 de biserici din Statele Unite ale Americii au fost arestaţi pe 26 mai şi sunt încarceraţi la închisoarea din Orange County (Florida). Ionuţ Răducan (33 de ani), Marius Dumitru (27), Marius (Viorel) Dumitru (34) şi Panait Dumitru (32) sunt acuzaţi de escrocherie, jaf, folosire nelegală de informaţii personale şi spălare de bani.


    Cei şase români se află  acum după gratii
Cei şase români se află acum după gratii

Ceilalţi doi componenţi ai bandei, Simona Trandafir (39 de ani) şi Cătălin Trandafir (45 de ani), au încercat să fugă prin Mexic. Au fost însă prinşi şi arestaţi de poliţia din oraşul Tijuana, pe 29 mai. În prezent, autorităţile din Florida au demarat procedurile pentru extrădarea celor doi în SUA. “Adevărul” i-a solicitat comisarului-şef al Poliţiei din Florida rechizitoriul privind jafurile din bisericile americane. Şi, la doar două ore de la solicitarea trimisă prin e-mail autorităţilor americane, ziarul a primit rechizitoriul şi toate informaţiile cerute. 


    Aici locuiau indivizii care  au furat 740.000 de dolari
Aici locuiau indivizii care au furat 740.000 de dolari

Interesant este şi numele dat de poliţiştii americani operaţiunii ce a dus la prinderea celor şase hoţi români – „Thou shalt not steal”, în traducere „Să nu furi!”, adică una dintre Cele 10 Porunci. 

85 de lovituri într-o singură zi

Banda de români a jefuit cele 636 de biserici în perioada 26 noiembrie 2019 - 24 mai 2021. Concret, cei şase hoţi furau cecuri cu donaţii din cutiile poştale. Aceştia aveau deschise mai multe conturi, pe care le foloseau pentru a încasa banii de pe cecurile furate, iar apoi retrăgeau numerar de la numeroase bancomate. Conform informaţiilor furnizate de Departamentul de Poliţie din Florida, peste 1.500 de cecuri au fost furate de banda de români din cutiile poştale ale bisericilor. 


    Curtea Casei din Orlando (Florida)
Curtea Casei din Orlando (Florida)

Cele mai mari sume furate de pe cecurile cu donaţii, în valoare totală de 28.000 de dolari, au fost înregistrate în perioada 7 ianuarie 2020 - 18 februarie 2020, de la Biserica Metodistă din oraşul Naples. De aici au fost furate din cutiile poştale două cecuri a câte 5.000 de dolari, un cec de 8.000 de dolari şi un altul de 10.000 de dolari. 

După cum precizează anchetatorii americani în rechizitoriul ce se întinde pe aproape o sută de pagini, toţi cei şase hoţi români locuiau la aceeaşi adresă din oraşul Orlando din Florida, într-o casă cu trei camere, unde chiria lunară e de 1.500 de dolari. Într-o singură zi, cei şase hoţi au reuşit să fure cecuri de la 85 de biserici, se mai menţionează în rechizitoriu. Din donaţiile furate, hoţii români şi-au cumpărat maşini, haine şi mâncare, iar o mare parte din sume au fost trimise, prin transferuri bancare, în România. 


    Chiria lunară pentru această  locuinţă este 1.500 de dolari
Chiria lunară pentru această locuinţă este 1.500 de dolari

Mai puţin de 30 de secunde

„Suspecţii mergeau la biserici în zilele în care nu erau slujbe religioase. Ei parcau maşinile lângă cutiile poştale ale bisericilor, pasagerul din dreapta scotea corespondenţa din cutia poştală, iar maşinile plecau în mai puţin de 30 de secunde”, se arată în rechizitoriu.

După ce hoţii români depuneau cecurile furate în conturi, retrăgeau apoi sumele cash în mai puţin de 24 de ore, încercând astfel să ascundă faptul că banii fuseseră obţinuţi ilegal. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net