Cum s-a ruinat cel mai tânăr câștigător la Loto! A risipit peste un milion de dolari

Ultima actualizare:

    Daniel Amariei a câștigat premiul cel mare la Loto când avea doar 17 aniFoto: Adevărul
Daniel Amariei a câștigat premiul cel mare la Loto când avea doar 17 aniFoto: Adevărul

Daniel Neculai Amariei a câștigat în 2003, pe când avea doar 17 ani, suma fabuloasă de 42,5 milioane de lei, echivalentul a 1,3 milioane de dolari, la Loto 6/49. În doar trei ani, tânărul și-a risipit întreaga avere, iar familia s-a destrămat.

Daniel Neculai Amariei poate spune cu certitudine că banii n-aduc fericirea, cel puțin nu pe termen lung, dacă aceștia nu sunt investiți adecvat. Daniel Neculai, originar din localitatea suceveană Baia, a câștigat premiul cel mare în 2003. Din banii obținuți, Daniel le-a cumpărat celor patru frați ai săi câte un apartament, dar restul banilor au fost risipiți pe diverse afaceri falimentare și petreceri scumpe, relatează Adevărul.ro.

După ce a pierdut banii, a părăsit locul natal

Vestea norocului lui Daniel s-a răspândit în întreaga localitate Baia. Localnicii spun că tânărul începuse „să atunce” banii în stângă și-n dreapta pe mașini foarte scumpe și fiefuri care într-un final, l-au dus la sapă de lemn. După ce a pierdut toți banii, consătenii nu l-au mai văzut pe Daniel în localitatea natală. Nici nu mai știu mare lucru despre el, doar că ar locui undeva în Fălticeni, într-un apartament modest.

Oamenii din localitatea Baia spun că la puțin timp după ce băiatul a câștigat premiul la Loto, între părinții săi au început să apară certuri, mama lui Daniel a căzut în patima alcoolului, iar într-un final, tatăl lui a divorțat, iar casa părintească a fost vândută.

Au cheltuit banii pe afaceri falimentare și petreceri scumpe

Tatăl lui Daniel, Dan Amariei, a investit o parte din banii din premiu într-o firmă de transport internațional și într-o fermă de păsări, ambele cu sediul în Timișoara. Până în 2007 însă, el a reușit să falimenteze ambele afaceri, după cum precizează sursa citată. Ei au mai cumpărat și mai multe terenuri agricole în județele Timiș și Iași, dar când au rămas fără bani, au fost nevoiți să le vândă.

Localnicii povestesc că Daniel se fălea cu noile automobile foarte scumpe. Două Audi !6, un Bmw 320, un Hyunday, un Mercedes sunt doar câteva dintre mașinile de lux achizionate imediat după ce a câștigat marele pot. „Schimba mașinile ca pe ciorapi, iar petrecerile erau la ordinea zilei, de parcă banii câștigați aveau să nu se mai termine”, povestește unul dintre vecinii băiatului.

După ce au risipit banii, au rămas pe drumuri

Înainte de a deveni miliardar, Daniel Neculai nu își permitea nici măcar o călătorie cu trenul până la București. Consătenii săi spun că fusese nevoit să aștepte până ce tatăl său a luat ajutorul social de la Primărie pentru a cumpăra un bilet de tren către Capitală pentru a merge să ridice premiul. Pe atunci, Neculai era în clasa a X-a. A fost pentru prima dată când a jucat la Loto. A vrut să-și încerce norocul și a mers la o agenție a loteriei din Fălticeni, împreună cu un coleg, unde a depus numerele norocoase 26, 30, 35, 40, 45, 39 pe care băiatul le-ar fi visat cu o noapte înainte, potrivit afirmațiilor sale.

„După ce Dan (tatăl lui Neculai, n.r.) s-a mutat la Timișoara, iar cei cinci copii au plecat la Fălticeni, în casa din Baia a rămas doar soția care a dat în patima alcoolului, vânzând totul de prin casă pentru un pahar de băutură. Cât timp aveau bani, petrecerile se țineau lanț, dar cum nu au știut ce să facă cu ei, aceștia s-au risipit repede, iar ei au rămas pe drumuri, fiind nevoiți să vândă până și căsuța în care locuiau înainte de a da norocul peste ei”, a declarat Tudor Acatrinei, un localnic din Baia, conform, Adevărul.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net