Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. La ce să ne așteptăm

Sărbătorile de Iarnă se apropie cu pași repezi, întreaga țară așteaptă cu nerăbdare să afle cum va fi vremea în perioada Crăciunului și Revelionului. Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a oferit o perspectivă detaliată asupra prognozei meteo în cadrul unei intervenții live la Antena 3 CNN. După impactul unui ciclon în ultimele zile, nevoia de informații privind condițiile meteorologice devine tot mai pregnantă.

Directorul ANM a spus unde o să ningă în țară la final de decembrie. Foto: arhiva.
Directorul ANM a spus unde o să ningă în țară la final de decembrie. Foto: arhiva.

Vremea la munte

Florinela Georgescu a adus în prim-plan informații cu privire la posibilitatea ninsorilor, în special în zonele montane. "Toate aceste episoade cu precipitații, mai ales sub forma ninsoarei, vor favoriza ca, cel puțin în zona de munte, să avem un strat de zăpadă în acea perioadă", a declarat directorul ANM. Cu toate acestea, incertitudinile sunt semnificative în ceea ce privește precipitațiile în zonele mai joase, lăsând o întrebare deschisă cu privire la posibilitatea căderilor de zăpadă în aceste regiuni.

Preconizări pentru a doua jumătate a iernii

Florinela Georgescu a subliniat că, conform estimărilor sezoniere și experienței din ultimii ani, fenomenele meteorologice severe sunt mai probabile în a doua jumătate a iernii, cu accent pe luna ianuarie și ulterior. Astfel, ne putem aștepta la schimbări semnificative ale condițiilor meteorologice după această perioadă de tranziție către sezonul rece.

Experiențe anterioare și perspective pentru anul în curs

Referindu-se la sezonul precedent, Florinela Georgescu a evidențiat un exemplu notabil de fenomene meteorologice spectaculoase. "Sezonul trecut s-a încheiat cu un viscol foarte spectaculos pe data de 4 aprilie în regiunea Moldovei. A fost un strat de zăpadă mai mare ca pe tot parcursul iernii trecute", a menționat directorul ANM. Această referire la evenimente anterioare oferă o perspectivă a potențialelor surprize în materie de vreme și subliniază importanța pregătirii pentru condiții diverse.

Cu incertitudini în privința condițiilor meteorologice în zonele joase, dar cu o perspectivă mai clară pentru ninsori în zonele de munte, românii sunt sfătuiți să monitorizeze în continuare prognozele meteo. Florinela Georgescu a subliniat nevoia de a fi pregătit pentru orice variantă și a indicat că, conform tendințelor recente, putem aștepta schimbări semnificative în vremea în a doua jumătate a iernii. Astfel, Sărbătorile de Iarnă din 2023 ar putea aduce surprize meteorologice, făcând esențială luarea unor măsuri adecvate pentru a face față condițiilor schimbătoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net