Datornic la cămătari: „Trimite-mă, omule, în cimitir şi gata!”

Ultima actualizare:

    Cinci cămătari din Reghin, județul Mureș, sunt acuzați de amenințări și șantaj
Cinci cămătari din Reghin, județul Mureș, sunt acuzați de amenințări și șantaj

Ai nevoie acum de bani, dar nimeni nu te împrumută. Dacă apelezi la cămătari ai putea să treci prin chinurile Iadului, așa cum s-a întâmplat cu mai multe persoane din județul Mureș. Unii nu au mai rezistat presiunilor și s-au sinucis.

De teama interlopilor, mulţi împrumutaţi au ajuns la situaţii extreme, care au dus chiar la pierderea unor imobile sau la fuga din ţară. O anchetă a procurorilor DIICOT în cazul unei grupări violente de cămătari dezvăluie că au existat şi sinucideri determinate de aceste situaţii, scrie adevarul.ro.

Detalii inedite ies la iveală din cea mai recentă anchetă a procurorilor Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Târgu Mureş.

Anchetatorii au făcut 12 percheziţii la domiciliile unui grup infracţional organizat specializat în cămătărie şi şantaj.

Procurorii suspectează cinci persoane din Reghin, Barcsa Anton-zis „Bănel”, Barcsa Anton- zis „Gone”, Barcsa Rudi- zis „Gumi”, Frigur Rudi- zis „Beke”, Frigur Rudolf- zis „ Rudi Bătrânu”, care timp de patru ani au făcut cămătărie, a amenințat și șantajat. Au dat bani cu dobânzi uriașe, apoi, prin ameninţări şi violenţe, suspecţii au solicitat sume cu mult mai mari decât cele acordate iniţial. În cazul în care persoanele împrumutate nu puteau achita sumele impuse cămătarii cereau garanţii mobiliare sau imobiliare.

Iată cum se procedează

Sub pretextul asigurării restituirii sumei împrumutate şi a dobânzilor pretinse, erau luate ca garanţii autoturisme sau chiar case şi teren. Un datornic s-ar fi sinucis. În timpul monitorizării, anchetatorii DIICOT au observat că membrii grupului conduc maşini de lux şi deţin sume mari de bani, în ciuda faptului că nu au avut şi nu au nici o ocupaţie.

Pentru sumele împrumutate, cămătarii cer iniţial o dobândă de 50%, dar în multe cazuri aceasta ajunge să crească până la 100%, mai ales în condiţiile în care, datorită unor creşteri succesive, persoanele împrumutate nu-şi pot plăti „ratele”.

În aceste condiţii, mulţi împrumutaţi au ajuns la situaţii extreme, care au dus chiar la pierderea unor imobile sau la fuga din ţară, scrie adevarul.ro.

Procurorii DIICOT au strâns zeci de interceptări, care dovedesc cât de violenţi erau aceşti cămătari.

Într-una din acestea, din 30 octombrie 2015, Rudi Barcsa - zis „Gumi” îl ameninţă pe un datornic.

Rudi Barcsa: Frate, faci ce faci mie îmi aduci banii. Azi îmi trebuie banii, pe mine nu mă interesează ce faci. Tu vrei să te vezi mort, să-ţi rămână copilul orfan ?”

Datornic: ” No hai mă omoară-mă mă, băgami-aş p**a în ea de viaţă, hai omoară-mă mă omule dacă tu aia vrei. Hai omoară-mă omule, hai că aştept să mă omori!”

Rudi Barcsa: ”Mă te trimit în cimitir.”

Datornic: ”Trimite-mă mă omule în cimitir şi gata, bag p**a în ea de viaţă, dar m-am săturat de treburile astea că mă omori!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net