Decizie finală a Cosiliului pentru Combaterea Discriminării în cazul premierului Dăncilă

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă i-a comparat pe protestatari cu persoanele care suferă de autism
Viorica Dăncilă i-a comparat pe protestatari cu persoanele care suferă de autism

Viorica Dăncilă a fost absolvită de vină prin decizia colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării pentru declarația premierului în care protestatarii erau comparați cu persoanele care suferă de autism.

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a decis luni, 26 februarie, că premierul Viorica Dăncilă nu a discriminat atunci când i-a comparat pe protestatari cu autiștii, potrivit unui comunicat al instituției citat de Hotnews. Votul în colegiu a fost 7-1, singurul vot împotriva deciziei fiind al președintelui CNCD, Csaba Asztalos, potrivit unor surse politice.În urmă cu două săptămâni, pe 15 februarie, premierul Dăncilă a declarat, într-un interviu la Antena 3, că "acești oameni (cei care protestează împotriva modificării legilor Justiției - n.red.) cred că sunt autiști și nu văd și nu aud ceea ce este vizibil pentru toți cei de bună credință". Afirmația premierului a rămas neamendată și în cadrul emisiunii, moderatorul Mihai Gâdea neavând nicio reacție față de folosirea termenului de autist în acest context.Colegiul CNCD a decis că declarația "se încadrează în limitele libertății de exprimare și nu constituie discriminare". De asemenea, lipsa intervenției moderatorului Mihai Gâdea nu constituie discriminare, se arată în comunicatul citat.Declarația premierului a fost criticată dur de societatea civilă, care au acuzat-o pe Viorica Dăncilă de  discriminarea persoanelor care suferă de autism.

image
image
image
image
image
image
apa de gura jpeg
casatorie shutterstock jpg
Dantura - periaj - spalat pe dinti FOTO Shutterstock
Regele Charles jpg
avion pixabay jpg
vin roma istock jpg
Întâlnirea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, cu președintele României, Klaus Iohannis, la Cotroceni. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
topor shutterstock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net